Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The No. 1 Ladies' Detective Agency

De levenswijze eigenares van een detectivebureau in Botswana helpt mensen uit haar omgeving bij het oplossen van hun problemen.
Titel
The No. 1 Ladies' Detective Agency / Alexander McCall Smith
Auteur
Alexander McCall Smith 1948-
Taal
Engels
Uitgever
London: Abacus, 2004
250 p.
ISBN
0-349-11675-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Mma Ramotswe heeft het enige vrouwelijke detectivebureau in Botswana. Vermiste echtgenoten, mannen die hun vrouw bedriegen, dochters die een vriendje hebben, alle problemen lost zij op voor haar klanten, meestal met humor. Maar als Mma Ramotswe een verdwenen kind moet zoeken, komt zij in aanraking met de duistere kant van Afrika. Dit boek, dat voor het eerst in 1998 uitkwam, is geen doorsnee detectiveroman. De hoofdpersoon is een Afrikaanse versie van Miss Marple die zich over het algemeen bezighoudt met weinig schokkende zaakjes. De zaak van het verdwenen kind is een uitzondering. De verwikkelingen worden beschreven met een plezierige, onderkoelde humor. De achtergrond wordt overtuigend neergezet (de auteur bracht een deel van zijn leven in Afrika door). Kortom, het is verfrissend anders. Logisch dus dat er vervolgdelen verschenen (drie tot nu toe). Dit boek was een groot succes toen het uitkwam en werd genomineerd voor de prestigieuze Booker Prize. Zie ook 'De erfenis van vader Ramo…Lees verder

Over Alexander McCall Smith

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Alexander McCall Smith (Rhodesië, 24 augustus 1948) is een Schots jurist en schrijver. Hij was professor in het medisch recht, maar is tegenwoordig vooral bekend als schrijver van de serie Het beste dames detectivebureau.


WerkenExterne links

  • (en) Werken van of over Alexander McCall Smith in bibliotheken (volgens de WorldCat-catalogus)
  • Literatuurplein
  • Poema Pockets
  • Librarything
  • Homepage van de schrijver
Lees verder op Wikipedia

Suggesties