Boek
Nederlands

Bestemming

Alyson Noël (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Bestemming
×
Bestemming Bestemming
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Daire heeft visioenen van een jongen met felblauwe ogen. Haar grootmoeder vertelt haar dat ze toegang heeft tot de wereld tussen leven en dood. Daire moet het opnemen tegen een tegenstander die mensen van hun ziel kan beroven. Dan ontmoet ze de blauwogige jongen, Dace.
Titel
Bestemming
Auteur
Alyson Noël
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fated
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
362 p. : ill.
ISBN
9789021807621 (paperback)

Besprekingen

Een spirituele zoektocht en een potentieel gevaarlijke aantrekkingskracht: dat zijn de ingrediënten van Bestemming. Qua thematiek sluit dit eerste deel uit Alyson Noëls nieuwe reeks 'Soul seekers' dus dicht aan bij haar vorige serie, De onsterfelijken, rond Ever en Damen.
Daires moeder is een bekroond grimeur en visagist. Samen met haar dochter reist ze de wereld rond om mee te werken aan grote filmproducties. Haar vader kent Daire enkel van foto’s, aangezien hij voor haar geboorte stierf. Rond haar zestiende begint het meisje in toenemende mate visioenen te krijgen. Deze leveren haar een artikel in de tabloids op en een vliegverbod. Bovendien wordt Daire op een haar na naar een psychiatrische instelling doorverwezen. Ze blijft hiervan bespaard doordat ze op dat moment gecontacteerd wordt door haar grootmoeder. De vrouw heeft de laatste zestien jaren niets van zich laten horen, maar beweert te weten wat er met de tiener aan de hand is biedt haar hulp aan. Zo belandt…Lees verder
Daire (16, ik-figuur) reist in haar leven van set naar set met haar moeder Jennika, die grimeuse is. Jennika kan niet omgaan met de visioenen die Daire krijgt en stuurt haar dochter naar Paloma: de moeder van Daires jong overleden vader. Van Paloma leert Daire dat ze Zoeker is: een reiziger in de wereld tussen leven en dood. Enchantment, New Mexico, wordt Daires nieuwe woonplaats. In dit kleine stadje vol bijzondere mensen begint ze zich eindelijk thuis te voelen. Ze gaat er naar school, sluit vriendschappen en leert de jongen uit haar dromen kennen, maar ook zijn duistere tweelingbroer. De schrijfster is bekend van de populaire serie ‘De onsterfelijken’. Dit is het eerste deel van een nieuwe serie. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een hit te worden bij jongeren: een pittige hoofdpersoon, bovennatuurlijke elementen, liefde, vriendschap, zoeken naar identiteit en een soepele schrijfstijl. Wat het verhaal een bijzonder tintje geeft, is de spirituele zoektocht van Daire. Dat niet alle …Lees verder

Over Alyson Noël

CC BY 3.0 - Foto van/door Axel Hindemith

Alyson Noël (Laguna Beach, 3 december 1965) is een Amerikaans schrijfster.

Biografie

Alyson Noël woont in Laguna Beach in Californië. Als schrijfster haalde zij haar inspiratie uit het boek Are You There God? It's Me, Margaret van June Blume. Noëls eerste eigen boek was Faking 19, een jong-volwassen roman die gaat over de levensstijl van tieners.

Bibliografie

  • Faking 19 (2005)
  • Art Geeks and Prom Queens (2005)
  • Laguna Cove (2006)
  • Fly Me to the Moon (2006)
  • Kiss & Blog (2007)
  • Saving Zoë (2007)
  • Cruel Summer (2008)
  • De onsterfelijken serie:
    • Evermore (2009)
    • Blauwe maan (2009)
    • Schaduwland (2009)
    • Duistere Vlam (2010)
    • Nachtster (2010)
    • Lotusbloem (2011)
  • Lees verder op Wikipedia