Boek
Nederlands

Echo

Alyson Noël (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Echo
×
Echo Echo
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Daire moet de Onderwereld beschermen tegen de tovenaarsfamilie Richter, maar dan wordt ze verliefd op een van hen, Dace. De goedhartige Dace is de tegenpool van zijn kwaadaardige tweelingbroer Cade. Samen met Daire maakt Dace zich op voor de strijd, maar dan slaat het noodlot toe.
Titel
Echo
Auteur
Alyson Noël
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Echo
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
334 p.
ISBN
9789021807645 (paperback)

Besprekingen

Aan het einde van Echo, de tweede roman in de reeks 'Soul seekers', krijgen we een fragment uit het kortverhaal 'Daire ontmoet Ever'. Hierin komt Soul Seeker Daire het hoofdpersonage uit Alyson Noëls eerdere reeks 'De onsterfelijken' tegen. De twee meisjes hebben erg veel met elkaar gemeen. Zo zetten ze beiden steeds hun eigen zin door, zonder waarschuwingen van anderen in acht te nemen. Hierdoor werken ze zich steeds dieper in de problemen. Hun koppige natuur is in beide reeksen een van de belangrijkste elementen in het verhaal. De twee series hebben overigens meerdere raakpunten. Net als in 'De onsterfelijken' staan in 'Soul Seekers' personages centraal die beschikken over bovennatuurlijke krachten. Ook hier lezen we over een voorbestemde liefde die gedwarsboomd wordt door een boosaardig karakter en daardoor uitzichtloos lijkt. Nog een overeenkomst is de aanwezigheid van een plek waar de geliefden zich extra verbonden voelen met elkaar, maar die steeds ingrijpender aangetast …Lees verder
De auteur, bekend van de zesdelige serie 'De onsterfelijken', kwam in 2012 met een nieuwe serie, 'Soul Seekers'. In het eerste deel, 'Bestemming'*, blijkt de 16-jarige Daire (ik-figuur) een Zoeker te zijn: een reiziger in de wereld tussen leven en dood. In dit tweede, niet los te lezen deel moet zij de Onderwereld beschermen tegen de familie Richter, waarvan ook haar grote liefde Dace deel uitmaakt. Hij beseft eerder dan Daire dat hun relatie geen toekomst heeft, omdat zijn kwaadaardige tweelingbroer Cade daarvan in negatieve zin profiteert. Ze zien maar één oplossing en dat is Cade doden. Opnieuw een verhaal vol romantiek, spanning en mysterie. Daire wordt gevolgd tijdens de zoektocht naar zichzelf; door de confrontatie met vreemde wezens leert ze zichzelf beter kennen. De overige personages zijn veel minder uitgewerkt. In het slot wordt toegewerkt naar een vervolg. Een combinatie van horror, romantiek en bovennatuurlijke elementen. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Alyson Noël

CC BY 3.0 - Foto van/door Axel Hindemith

Alyson Noël (Laguna Beach, 3 december 1965) is een Amerikaans schrijfster.

Biografie

Alyson Noël woont in Laguna Beach in Californië. Als schrijfster haalde zij haar inspiratie uit het boek Are You There God? It's Me, Margaret van June Blume. Noëls eerste eigen boek was Faking 19, een jong-volwassen roman die gaat over de levensstijl van tieners.

Bibliografie

  • Faking 19 (2005)
  • Art Geeks and Prom Queens (2005)
  • Laguna Cove (2006)
  • Fly Me to the Moon (2006)
  • Kiss & Blog (2007)
  • Saving Zoë (2007)
  • Cruel Summer (2008)
  • De onsterfelijken serie:
    • Evermore (2009)
    • Blauwe maan (2009)
    • Schaduwland (2009)
    • Duistere Vlam (2010)
    • Nachtster (2010)
    • Lotusbloem (2011)
  • Lees verder op Wikipedia