Dvd
Nederlands

De man die zijn haar kort liet knippen

André Delvaux (regisseur), Johan Daisne (naar het werk van), Frederik Devreese (componist)
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
De man die zijn haar kort liet knippen / regie en scenario André Delvaux
Regisseur
André Delvaux
Naar het werk van
Johan Daisne
Componist
Frederik Devreese 1929-2020
Acteur
Senne Rouffaer
Taal
Nederlands
Uitgever
EMI Belgium, © 2016 | Andere uitgaves
1 dvd-video + boekje
Oorspr. opname
1965
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Naar de gelijknamige roman van Johan Daisne Taalkeuze: Nederlands, Frans Taalkeuze : Nederlands, Frans Ondertiteling : Nederlands, Frans, Engels Oorspr. uitgebracht in 1965
EAN
5425011010087

Over André Delvaux

André Albert Auguste baron Delvaux (Oud-Heverlee, 21 maart 1926 – Valencia, 4 oktober 2002) was een Belgisch filmregisseur.

Levensloop

Delvaux studeerde germanistiek, rechten en muziek. Zijn eerste films waren documentaires voor de Belgische televisie. Hij debuteerde als filmregisseur in 1965 met De man die zijn haar kort liet knippen. Hij nam met zijn films één keer deel aan het filmfestival van Berlijn en drie keer aan het filmfestival van Cannes. In 1975 en 1980 was hij ook jurylid in Cannes. De Belgische koning Albert II verleende hem in 1996 de titel van baron.

Delvaux stierf in 2002 in de Spaanse stad Valencia aan een hartaanval.

Filmografie

  • 1966: De man die zijn haar kort liet knippen
  • 1968: Un soir, un train
  • 1971: Rendez-vous à Bray
  • 1973: Belle
  • 1979: Een vrouw tussen hond en wolf
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties