Boek
Nederlands

Omdat je een meisje bent : verhaal van een besneden leven

Assita Kanko (auteur)

Omdat je een meisje bent : verhaal van een besneden leven

Genre:
Assita is vijf jaar oud en woont op het platteland in Burkina Faso. Ze voelt dat haar broers anders worden behandeld; ze hebben meer vrijheden en doen minder klusjes. Op een ochtend brengt haar moeder haar naar een verlaten huisje. Daar ziet ze drie oude vrouwen en enkele kleine, angstige meisjes met tranen in de ogen. Kleine Assita weet nog niet wat haar te wachten staat, maar één ding is zeker:
Titel
Omdat je een meisje bent : verhaal van een besneden leven
Auteur
Assita Kanko
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
[Deurne]: Doorbraak, © 2019
94 p.
Aantekening
Deels gebaseerd op: 'Parce que tu es une fille : histoire d'une vie excisée'
ISBN
9789492639295 (paperback)

Over Assita Kanko

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Assita Kanko (14 juli 1980) is een Belgische politica, eerst voor de MR en daarna voor de N-VA, en is bekend vanwege haar persoonlijke getuigenis over vrouwelijke genitale verminking. Kanko zetelt sinds 2019 in het Europees Parlement.

Biografie

Kanko groeide op in Burkina Faso en werd daar op de leeftijd van vijf jaar slachtoffer van genitale verminking ('besnijdenis'). Haar vader was een belezen leerkracht. Sinds de moord op president Thomas Sankara werd er bij hen in veel bedektere termen over politiek gesproken. Tussen 1998 en 2001, na de moord op de invloedrijke journalist Norbert Zongo studeerde Kanko journalistiek en werd ze mensenrechtenactivist. In 2001 emigreerde Kanko naar Nederland en in 2004 naar België. Na enkele tijdelijke banen werkte ze vanaf 2005 bij International Paper Europe. In 2008 kreeg ze de Belgische nationaliteit. In 2010 werd ze lid van de denktank Liberales en parlementair medewerker van Open Vld. Vanaf …Lees verder op Wikipedia