Boek
Nederlands

Durf! : pleidooi voor meer ambitie en lef

Bart Verhaeghe (auteur)

Durf! : pleidooi voor meer ambitie en lef

Inzichten op het gebied van de toekomstige levensvatbaarheid van bedrijven en andere maatschappelijke organisaties, mede gebaseerd op de eigen ervaringen van de auteur bij de vernieuwing van een voetbalclub.
Onderwerp
Ondernemen
Titel
Durf! : pleidooi voor meer ambitie en lef
Auteur
Bart Verhaeghe
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
221 p.
ISBN
9789461317896 (paperback)

Besprekingen

Een autobiografie van een gewone Belgische jongen uit een gewoon gezin in een gewoon dorp; dat is de eerste lijn in het boek. In het gezin gelden duidelijke normen: gevoel voor plicht en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het levensverhaal gaat vergezeld van geschiedenissen over het bedenken van innovaties – en de invoering daarvan – in verschillende takken van bedrijf; dat is de tweede lijn. Daar overheen ligt een derde lijn: de tien geboden die de weg wijzen om van idee tot praktisch resultaat te komen. Belangrijke elementen: het bestuderen van theorie en praktijk, het uitlokken van kritiek op je plannen en hard werken ('no sweat, no glory'). De schrijver laat zien hoe hij zijn tien geboden toepast bij de vernieuwing van een voetbalclub. De auteur geeft kritiek op de Belgische overheid/bureaucratie; waardevolle initiatieven lopen vast. Sympathiek is de wending die de schrijver maakt in zijn leven, nadat hij fortuin heeft gemaakt. Hij beschrijft een aantal initiatieven onder het …Lees verder

Over Bart Verhaeghe

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door LiesDeSmedt

Bart Verhaeghe (Vilvoorde, 1965) is een Belgische ondernemer. Hij werd in 2011 voorzitter van Club Brugge, een jaar later werd hij meerderheidsaandeelhouder. Hij is eveneens voorzitter van projectontwikkelaar Uplace en gewezen vicevoorzitter van de Belgische Voetbalbond. Tevens was hij in 2006 medeoprichter van de onafhankelijke denk- en doetank Itinera. Bij Itinera is hij voorzitter van de Raad van Bestuur.

Verhaeghe moedigt het ondernemerschap aan, onder meer met zijn vurig pleidooi voor meer ambitie en lef in onze samenleving. Hij schreef daarover het boek 'Durf!, uitgegeven door Van Halewyck in 2019.


Levensloop

Verhaeghe werd geboren in een Brabants gezin met West-Vlaamse wortels (vader uit Stuivekenskerke, moeder uit Ardooie). Hij groeide op in Grimbergen en speelde voetbal bij KSC Grimbergen en Hoger Op Merchtem. Na middelbare school te hebben gelopen op het Jan van Ruusbroeckollege in Laken, studeerde h…Lees verder op Wikipedia