Strip
Nederlands
Het moderne Rusland. Polina’s ouders hebben haar ingeschreven op een vermaarde balletschool. Haar leraar Bojinski ontdekt al snel dat het verlegen meisje wellicht kan uitgroeien tot een prima ballerina. Maar daarvoor is talent niet voldoende, het vergt ook inzet en discipline! Bastien Viès volgt Polina’s volwassenwording: twintig jaar van twijfel, hard werken, ontzegging en verlangen naar liefde.
Onderwerp
Ballet
Titel
Polina / scen. en tek. Bastien Vivès
Auteur
Bastien Vivès
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Polina
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2011
206 p. : ill., zw/w.
ISBN
9789030364610 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Bastien Vivès is een jonge, Franse stripauteur die experimenteert zonder daarbij onleesbaar te worden. Voor zijn nieuwste boek 'Polina' koos hij de keiharde wereld van het ballet als setting. We volgen hoofdpersoon Polina vanaf dat ze een klein meisje is op een strenge, Russische balletschool, totdat ze een volwassen danseres is bij een experimenteel danstheater in Berlijn. Tijdens die ontwikkeling ontmoet ze een hoop tegenwerking. Toch zet ze door en kiest daarbij vaak voor de moeilijkste weg. De tekenaar breekt met dit verhaal een lans voor artistieke eigenzinnigheid, zoals hij ook zelf zijn tekencarrière opbouwt. 'Polina' is door Vivès aparte tekenstijl, die doet denken aan werk van Baudoin en door het verhaal dat bol staat van de emoties, een sterk en origineel stripboek.

Over Bastien Vivès

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door X-Javier

Bastien Vivès (Parijs, 11 februari 1984) is een Franse stripauteur. Hij studeerde grafische kunsten aan ESAG Penninghen en de École des Gobelins (animatie) te Parijs. Het werk van Vivès is erg beïnvloed door de Japanse manga.

Vroeg werk

Onder het pseudoniem Bastien Chanmax debuteerde hij met een webcomic. Deze werd opgemerkt door Casterman en Bastien Vivès debuteerde met het stripboek Meisje(s) in 2007. In 2008 kreeg Bastien Vivès erkenning voor zijn strips De smaak van chloor en In mijn ogen. Samen met Merwan maakte Vivès de historische peplumstrip Voor het rijk, waarvan drie delen verschenen bij Dargaud. Beide auteurs namen zowel scenario als tekeningen voor hun rekening, in deze strip die zowel Romeinse legionairs als fantastische wezens toont.

Polina

In deze strip volgen we de jonge Polina Oulinov. Ze wordt opgemerkt door de befaamde dansleraar Boji…Lees verder op Wikipedia