Dvd
Zweeds

Lyckoviken. Seizoen 2

Camilla Läckberg (scenarist), Disa Östrand (acteur)
Als politie-inspecteur Johanna Strand voor haar moeders begrafenis terugkeert naar haar geboorteplaats, wordt ze daar geconfronteerd met een moordzaak, maar ook met haar jeugdliefde en oude conflicten.
Titel
Lyckoviken. Seizoen 2 / created by Camilla Läckberg
Scenarist
Camilla Läckberg
Acteur
Disa Östrand
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumière, © 2021
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2021
Speelduur
8 x 42 min.
Aantekening
Zweeds gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5407003482812

Besprekingen

Zweedse soapachtige misdaadserie (2021, seizoen 2, 8 afleveringen) over een serial killer, bedacht door thriller- en detectiveschrijfster Camilla Läckberg (1974), van wie al diverse boeken werden verfilmd (The Fjällbacka murders). Met Disa Östrand, Linda Santiago, Martin Stenmarck, Christopher Wolter (Greyzone, Quicksand) en Lisa Henni (Fallet). In seizoen 2 zet politie-inspecteur Johanna Strand haar onderzoek voort, maar de zaak neemt allerlei onverwachte wendingen en het wordt steeds onduidelijker wie nog te vertrouwen is. Dan duikt plotseling haar voormalige vriendin Madelene op, van wie werd aangenomen dat ze 18 jaar geleden is overleden. En verder staat Johanna’s hernieuwde relatie met haar jeugdvriendje onder druk als hij moet kiezen tussen haar en zijn vrouw. Beoordeling IMDb: 4.0. Sandra van Bijsterveldt (scandinavischleven.nl 2-4-’21) over seizoen 1: ‘Lyckoviken heeft de look and feel van een soap en laat je de relaties en conflicten van de hoofdpersonages meebeleven. Toch zi…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2020: Vingar av silver - Zilveren vleugels (2020), ISBN 9789044354447
  • 2019: Kvinnor utan nåd - Vrouwen zonder genade (2019), ISBN 9789044356274
  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019), ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017), ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015), ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012), ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvakta…Lees verder op Wikipedia

Suggesties