Boek
Nederlands

's Nachts komen de vossen : verhalen

Cees Nooteboom (auteur)
+1
's Nachts komen de vossen : verhalen
×
's Nachts komen de vossen : verhalen 's Nachts komen de vossen : verhalen

's Nachts komen de vossen : verhalen

Genre:
Een ik-figuur, die veel weg heeft van de 75-jarige schrijver zelf, vertelt verhalen over overleden mensen die in zijn leven een belangrijke rol gespeeld hebben. Hun dood en de omstandigheden van sterven zijn steeds hoofdthema van een verhaal. Behalve de personen geeft Nooteboom ook beeldend het milieu en de sfeer van zijn jongere jaren weer.
Titel
's Nachts komen de vossen : verhalen
Auteur
Cees Nooteboom
Taal
Nederlands
Editie
7
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010
157 p.
ISBN
9789023438700 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Een ik-figuur, die veel weg heeft van de 75-jarige schrijver zelf, vertelt verhalen over overleden mensen die in zijn leven een belangrijke rol gespeeld hebben. Hun dood en de omstandigheden van sterven zijn steeds hoofdthema van een verhaal. Behalve de personen geeft Nooteboom ook beeldend het milieu en de sfeer van zijn jongere jaren weer. De bundel is zeker niet somber, wel soms melancholiek, maar soms ook luchtig van toon. We komen mensen tegen uit Nootebooms romans en uit zijn eigen omgeving. Hier is een oudere en gelukkig zeer leesbare schrijver aan het woord. Vrij kleine druk.

Over Cees Nooteboom

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hpschaefer www.reserv-art.de

Cornelis Johannes Jacobus Maria (Cees, spreek uit als "sees") Nooteboom (Den Haag, 31 juli 1933) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk romans, poëzie en reisverslagen.

Levensloop

De Hagenaar Nooteboom werd op school vaak als 'lastpak' weggestuurd, en zou op niet minder dan vier middelbare scholen hebben schoolgegaan. Na de dood van zijn vader bij het bombardement op het Bezuidenhout in 1945 werd hij door zijn stiefvader op kostscholen gestuurd: een franciscaner klooster in Venray en het Augustinianum in Eindhoven, maar hij maakte zijn middelbare school af aan een avondgymnasium te Utrecht.

Hij begon met werken in 1951 bij een bank in Hilversum, maar zwierf vanaf 1953 door Europa, nadat hij was afgekeurd voor zijn dienstplicht in het leger omdat hij 'te mager' zou zijn. Tijdens zijn reis schreef hij het eerste hoofdstuk van zijn debuutroman Philip en de anderen. In Parijs leerde hij Philip Mec…Lees verder op Wikipedia