Boek
Nederlands

Zoo humain : de blijde terugkeer van de barbaar

Chokri Ben Chikha (auteur), Kurt Van der Elst (fotograaf)
+1
Zoo humain : de blijde terugkeer van de barbaar
×
Zoo humain : de blijde terugkeer van de barbaar Zoo humain : de blijde terugkeer van de barbaar

Zoo humain : de blijde terugkeer van de barbaar

ZOO HUMAIN. DE BLIJDE TERUGKEER VAN DE BARBAAR IS EEN BUNDELING VAN DAGBOEKNOTITIES, THEATERTEKSTFRAGMENTEN EN BESPIEGELINGEN.ALLES IS WAARGEBEURD BEHALVE DE MEEST INTERESSANTE STUKKEN.Op vraag van de minister-president gaat Chokri Ben Chikha op zoek naar antwoorden op het vraagstuk van de huidige sociaal-culturele impasse.Met de ene voet verzonken in het Tunesische zand, baant hij zich met de and
Titel
Zoo humain : de blijde terugkeer van de barbaar
Auteur
Chokri Ben Chikha
Fotograaf
Kurt Van der Elst
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2017
262 p. : ill.
ISBN
9789401428866 (paperback)

Over Chokri Ben Chikha

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eric Schrijver

Chokri Ben Chikha (officieel Chokri Ben Chikha Ben Mohammed, Oostende, 1969) is een Belgisch acteur, theatermaker, docent en artistiek onderzoeker. In 2003 richtte hij samen met broer Zouzou het internationaal gezelschap Union Suspecte op. Vanaf 2007 is hij docent en artistiek onderzoeker aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. Vanuit die context startte hij in 2009 met de internationale performancegroep Action Zoo Humain waarvan hij artistiek leider is. In 2013 behaalde hij zijn doctoraat in de kunsten.

Biografie

Chokri Ben Chikha werd in Oostende geboren en groeide op in Blankenberge bij zijn Tunesische ouders. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Gent en waar hij in 1994 zijn licentiaat behaalde. Tijdens en na zijn studies stortte hij zich in de kunst als danser, choreograaf, acteur en theatermaker. In 1990 werd hij praeses van de Vlaamse Geschiedkundige Kring.

Samen met Omar Ca…Lees verder op Wikipedia