Verhalen over de legendarische piloten van de Aeropostale, de Franse luchtpost. Op de avond voor kerstmis zit Mermoz met zijn vliegtuig vast op een godvergeten Braziliaans strand. Samen met zijn trouwe mecanicien Collenot maakt hij een kist champagne soldaat, die hij vervoerde in het vrachtruim. Met een flink stuk in de kraag begint hij zijn hele leven te vertellen, om voor eens en voorgoed feite
Titel
Mermoz. Boek II
Scenarist
Christophe Bec
Illustrator
Bernard Khattou
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Mermoz II
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2021
47 p. : ill.
ISBN
9789463066228 (hardback)

Besprekingen

Kleurrijke strip die speelt in de jaren twintig van de vorige eeuw. Vanaf die tijd gaat de post per vliegtuig de oceaan over. Jean Mermoz is zo'n legendarische piloot die in het begin van het verhaal een noodlanding maakt op een strand in Brazilië. Samen met zijn mecanicien kijkt hij terug op zijn jeugd en op bijzondere vluchten die ze samen gemaakt hebben. Zoals de noodlanding op een besneeuwde helling hoog in de Andes waar ze in de bittere kou hun toestel moesten herstellen en dan met een soort kamikaze-start van die helling af en een serie ravijnen door. Met als intermezzo even één van de werken van Hercules. Vijfde deel van de serie over historische piloten en de tweede keer over Mermoz. Over die man is nou eenmaal veel te vertellen. Gebaseerd op ware verhalen en met vlotte, vaak spectaculaire tekeningen van oude vliegtuigen en berglandschappen. Leuke strip voor iedereen die van vliegtuigen en spanning houdt. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige aan Mermoz gewijde deel (2028)*.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net