Boek
Nederlands

Black-out

Dalilla Hermans (auteur)
+1
Black-out
×
Black-out Black-out

Black-out

Dalilla Hermans (auteur)
Genre:
Als een jonge, populaire zwarte activiste op klaarlichte dag wordt vermoord, rijst de vraag of ze echt zo onschuldig was als de krantenkoppen beweren.
Onderwerp
Cyberpesten
Titel
Black-out
Auteur
Dalilla Hermans
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Horizon, 2019
233 p.
ISBN
9789492958419 (paperback) 9789492958761 (paperback)

Besprekingen

Maya Hendrickx is een jonge zwarte activiste in Vlaanderen. Ze werd bekend door haar autobiografische boek, waarin ze racisme aan de kaak stelde. De verfilming van dit boek sleepte een Oscarnominatie in de wacht. Vlak voor haar huis is Maya op klaarlichte dag vermoord. De moordenaar werd direct opgepakt. Iedereen heeft een mening over deze gebeurtenis. Maar wat werkelijk vooraf ging aan deze moord wordt pas duidelijk als de lezer kennis maakt met enkele personen die vroeger een belangrijke rol speelden in Maya’s leven. Elk hoofdstuk geeft een kijkje in het leven van een van de personages, zowel in het heden als in hun tienerjaren. Zo komt de lezer langzaam meer te weten over Maya. Misverstanden, non-communicatie en omstandigheden leiden uiteindelijk tot het noodlot. Vlot geschreven realistisch Vlaamstalig verhaal, waarbij de auteur (1986) diverse gebeurtenissen uit haar eigen leven heeft geïntegreerd. De diverse karakters komen prima uit de verf. Op de omslag wordt het boek een thrill…Lees verder

Over Dalilla Hermans

Dalilla Hermans (1986) is een Belgische opiniemaakster, politica en schrijfster van Rwandese afkomst.

Biografie

Hermans is geboren in Rwanda, maar werd op de leeftijd van 2,5 jaar geadopteerd door een Belgisch gezin. Ze groeide op in de Kempen. In 2014 werd ze bekend toen ze een open brief schreef waarin ze racisme aankaartte.

In 2014 deed ze voor Groen mee aan de Belgische federale verkiezingen, ze stond daarbij op de zestiende plaats in de Antwerpse lijst. In 2016 was ze een van de wekelijks gevolgde televisiekijkers in het Eén-programma Hallo televisie!. Ze nam ook deel aan Kalmte Kan U Redden en Rijden Doe Je Zo.

In 2017 verscheen bij uitgeverij Manteau haar boek Brief aan Cooper en de wereld, waarin ze door middel van een brief aan haar oudste zoon haar levensverhaal vertelt. Datzelfde jaar was ze een van de deelneemsters aan de televisiequiz De Slimste Mens ter Wereld, waar ze d…Lees verder op Wikipedia