Boek
Nederlands

Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme

Dalilla Hermans (auteur)
+1
Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme
×
Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme

Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme

Betoog tegen iedere vorm van racisme.
Titel
Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme
Auteur
Dalilla Hermans
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2020
109 p.
ISBN
9789463931861 (hardback)

Besprekingen

In Vlaanderen is Dalilla Hermans in vijf jaar uitgegroeid tot het boegbeeld van een beweging die opkomt tegen elke vorm van racisme. Zij wil met deze laatste bijdrage van haar hand de fakkel aan anderen doorgeven. Dit boek wil een handleiding zijn voor iedereen die haar taak over wil nemen. Ze wil hiermee de kennis verder verspreiden over de historische realiteit van de ontstane machtsverhoudingen en de beeldvorming aanpakken en noemt dat de topprioriteit in de racismestrijd. Daarbij zal actief moeten worden ingegrepen op het vlak van representatie omdat anders de vooroordelen over mensen met een niet-witte huidskleur nauwelijks veranderen.

Over Dalilla Hermans

Dalilla Hermans (1986) is een Belgische schrijfster van Rwandese afkomst. Ze is vaste columniste bij De Standaard en was redactrice bij Charlie Magazine.

Biografie

Hermans is geboren in Rwanda, en werd op de leeftijd van twee en een half jaar geadopteerd door een Belgisch gezin. Ze groeide op in de Kempen. In 2014 werd ze bekend toen ze een open brief schreef waarin ze racisme aankaartte.

In 2014 deed ze voor Groen mee aan de Belgische federale verkiezingen, ze stond daarbij op de zestiende plaats in de Antwerpse lijst. Ze wist dat dit een onverkiesbare plaats was, en omschrijft zichzelf dan ook niet als politica:

Ik wist op voorhand dat het een absoluut onverkiesbare plaats was, en had ook geen enkele ambitie om effectief de politiek in te gaan. Nog steeds niet trouwens. Telkens als iemand me omschrijft of aankondigt als politica gaan mijn nekharen ervan overeind staan. Dat was ik toen niet, en b…Lees verder op Wikipedia