Strip
Nederlands

Ghost world

Daniel Clowes (auteur)
Titel
Ghost world
Auteur
Daniel Clowes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ghost world
Uitgever
Amsterdam: Oog & Blik, 1998
80 p. : ill
ISBN
90-73221-58-7

Andere talen:

Besprekingen

Als het om het afbeelden van de jongvolwassenwereld in een kleinsteedse leefomgeving gaat met een hoog weirdo-gehalte, ben je bij Daniel Clowes' Ghost world aan het goede adres. Twee tienermeisjes bevinden zich in het vacuum tussen highschool en welke weg ze inslaan op weg naar volwassenheid. Ze hebben hopen tijd om handen om het leven in zijn meest absurde kanten te exploreren en cynisch te becommentariëren. Je zou haast depressief worden van hun voortkabbelend leventje, maar Enid en Rebecca lijken er enige voldoening uit te halen. Hoewel ze overlopen van nieuwsgierigheid naar aspecten van het leven als bv. liefde en seks, gedragen ze zich alsof ze onaanraakbaar boven alles en iedereen staan. Emoties op een laag vuurtje die zo nu en dan vulkanisch uitbarsten. Verfilmd door Terry Zwigoff met Thora Birch en Scarlett Johanssen als resp. Enid en Rebecca. [Kris van Zeghbroeck]

Over Daniel Clowes

Daniel Gillespie Clowes (Chicago,14 april 1961) is een Amerikaans striptekenaar. Hij volgde kunstacademie aan het Pratt Institute (Brooklyn, New York) van 1979 tot 1983. Hij debuteerde in 1985 met een zesdelige stripreeks, Lloyd Llewellyn, uitgegeven bij Fantagraphics.

Hij staat bekend om zijn persoonlijke stripreeksen rond het alledaagse leven van mensen. Zijn bekendste werk is Ghost World, dat in 2001 verfilmd werd als Ghost World door Terry Zwigoff.

Hij heeft ook platenhoezen geïllustreerd, waaronder Everything Looks Better in the Dark (1987) door Frank French en Kevn Kinney, en het The Supersuckers album The Smoke of Hell (1992). Zijn tekeningen zijn ook te zien in de videoclip voor The Ramones' cover van Tom Waits' "I Don't Wanna Grow Up".

Publicaties

Reeksen