Strip
Nederlands
Een alleenstaande vrouw, wanordelijk en single. Een ex-man, anarchistische agent en verliefd. Hun dochter, ranke zwemster die grote zwemtriomfen werden voorspeld, bevriend met kreeften en grote diepten, verdronken - waarschijnlijk in een zwembad dat nooit werd aangelegd. De kandidaten, het resultaat van een strenge selectie op een datingsite, seksueel en gedienstig. Een lulbush, heester en koor, z
Onderwerp
Internetdating
Titel
Meer als het klikt
Auteur
Dominique Goblet Kai Pfeiffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Plus si entente
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Bries, 2014
171 p. : ill.
ISBN
9789461740106 (hardback)

Besprekingen

De Brusselse Dominique Goblet werd toegejuicht voor haar boek 'Net doen alsof is ook liegen' (2009), waarin ze zich verdiepte in de tegenstrijdigheden van menselijke relaties. Haar nieuwste boek is een samenwerkingsproject met de Berlijnse Kai Pfeiffer. Ze stuurden elkaar telkens een deel van het verhaal toe, waarna de ander er verder aan werkte. Na verloop van tijd plaatsten ze de verschillende delen op een enigszins logische volgorde achter elkaar, waarna een intrigerend en hermetisch geheel ontstond. Terugkerende thema's van dit boek dat geen verhaallijn kent, zijn de verdrinking van de dochter van het hoofdpersonage, de aanleg van een zwembad en de zoektocht naar een partner via (soms hilarische) contactadvertenties. De tekenstijl is op zijn zachtst gezegd heterogeen; de verschillende pagina's zouden afzonderlijk niet misstaan in een museum voor hedendaagse kunst. 'Meer als het klikt' is een uitzonderlijk beeldverhaal voor gevorderde lezers.

Over Dominique Goblet

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door R.J.W. Usher

Dominique Goblet (Brussel, 8 juli 1967) is een Belgische kunstenares, illustratrice en pionier van de graphic novel. Zij woont en werkt in Brussel.

Haar werk is experimenteel, gevarieerd van stijl, poëtisch en dikwijls autobiografisch. Goblet studeerde van 1984 tot 1987 beeldende kunsten aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel en van 1987 tot 1990 een vervolgopleiding illustratie. Tussen 2001 en 2003 behaalde zij lesbevoegdheden in de Kunsten en het Engels. Haar werk werd beïnvloed door de poëtische intensiteit en de technieken (zoals het gebruik van een rode balpen) van het werk van de Belgische graficus Stéphane Mandelbaum.

Goblet is opgegroeid in een tweetalig gezin. Haar Franstalige vader Jean Lieve Goblet was brandweerman en overleed in 1998; haar moeder was Vlaamse. Haar geliefde Guy-Marc Hinant verzorgt regelmatig de teksten bij haar werk.

Haar debuut Portraits Crachés (1997) is een bundeling van verhalen en illustraties die eerder verschenen i…Lees verder op Wikipedia