Boek
Nederlands

Laten we beginnen

Wat als er geen hoop meer is voor een betere wereld? Of dat jongeren geen hoop meer hebben voor de toekomst? Is dat wel zo? Steeds meer jongeren stellen zich vragen bij het huidige systeem en de druk die het legt op mens en planeet. Dominique Willaert gaat, aan de hand van een reeks brieven, het gesprek aan met deze jongeren.
Titel
Laten we beginnen
Auteur
Dominique Willaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: EPO, 2020
284 p. : ill.
ISBN
9789462672086 (paperback)

Besprekingen

Naar aanleiding van de theatervoorstelling 'Laten wij beginnen' van de auteur en Dominique Collet wordt in dit brievenboek nagegaan hoe jongeren vandaag de dag in de wereld staan. Hoe jongeren zich verhouden tot de uitdagende, complexe buitenwereld. Via brieven, waarin de schrijver maatschappelijke problemen aankaart, waarop 25 Belgische jongeren met diverse achtergronden reageren. De ongelijkheid in de wereld is de rode draad. De zoektocht om hier verandering in aan te brengen en om een andere wereld te creëren is het uitgangspunt. Het is een dialoog tussen jongeren onderling en jongeren in relatie tot ouderen. Het is een poging om het gepolariseerde maatschappelijk debat te overstijgen en een verbindende manier van denken te promoten. Voor belangstellenden in de denkwereld van jongeren biedt dit boek een interessante inkijk. De auteur is artistiek leider van sociaal-artistiek huis Victoria Deluxe in Gent en theater- en filmmaker.

Over Dominique Willaert

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door pvdaptb

Dominique Willaert (1968) is een Belgisch scenarist, regisseur, theatermaker, journalist, auteur, opiniemaker en activist.

In 1995 was Willaert een van de stichters van De Figuranten in Menen. Tot 2000 was Willaert journalist bij WTV. Sinds 2002 is hij oprichter en artistiek leider van Victoria Deluxe, een sociaal-artistieke werkplaats in Gent, waar hij kunst maakt met kwetsbare jongeren en ouderen.

Willaert is betrokken bij onder andere Hart boven Hard en het Gents Solidariteitsfonds.

In 2019 droeg Groen Lievegem Willaert voor als onafhankelijk expert in het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) en droeg de Gentse PVDA-fractie Willaert voor als vertegenwoordiger in de raad van bestuur van de kunst- en designmusea van de stad. In mei 2019 onderschreven Willaert en verschillende andere bekende Vlamingen een oproep om op Peter Mertens en de PVDA te stemmen bij de verkiezingen. Willaert ontving in 2020 de Curieus Lievegem-prijs.

In 2020 bra…Lees verder op Wikipedia