Boek Nederlands

Herinneringen : veertig Vlamingen en hun geliefkoosd kunstwerk

Elisabeth Broekaert (fotograaf), Michiel Hendryckx (fotograaf), Jacques Sonck (fotograaf)

Herinneringen : veertig Vlamingen en hun geliefkoosd kunstwerk

Elisabeth Broekaert (fotograaf), Michiel Hendryckx (fotograaf), Jacques Sonck (fotograaf)
Ter gelegenheid van zijn veertigste verjaardag vroeg Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen aan 40 Vlamingen wat hun lievelingskunstwerk was en waarom. Hun persoonlijke getuigenissen over hun bijzondere band met enkele bekende en minder gekende stukken uit Vlaanderens openbaar kunstbezit, werden gebundeld in een schitterend feestboek: "Herinneringen, 40 Vlamingen en hun lievelingskunstwerk" Erik Anton
Titel
Herinneringen : veertig Vlamingen en hun geliefkoosd kunstwerk / met foto's van Elisabeth Broekaert, Michiel Hendryckx, Jacques Sonck ... [et al.]
Fotograaf
Elisabeth Broekaert Michiel Hendryckx Jacques Sonck
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen, 2003
95 p. : ill.
ISBN
90-76099-55-3 (hardback)

Over Elisabeth Broekaert

Elisabeth Broekaert (1964) is een Belgisch fotografe.

Broekaert studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie Voor Schone Kunsten in Gent. Daarna kon ze een beurs krijgen van The British Council om zich te specialiseren in documentairefotografie aan het Gwent College of Higher Education in Newport. De foto-essays die ze toen maakte werden gepubliceerd in The Sunday Correspondent.

Na haar studies ging ze als vrije fotografie aan de slag bij onder meer De Standaard, De Morgen, Elle, Knack, Vrij Nederland, Humo en Feeling. Ze was de met Oscar bekroonde film ook setfotografe bij Antonia en de televisieserie Terug naar Oosterdonk.

In 1995 maakte Broekaert de reeks foto's De Wereld van de Moultons in het Amerikaanse Maine. Die reeks werd bekroond met de Prix RTBF en in 1998 werden enkele foto's opgenomen in La Bibliotèque Nationale de France in Parijs.

Voor haar twee laatste boeken 'Let's stick together' en 'Vlees is het mooiste' werkte ze …Lees verder op Wikipedia

Suggesties