Boek
Nederlands

Zo schrijf je een boek! : van achterflap tot bestseller in tien praktische stappen

Esther Jacobs (auteur)

Zo schrijf je een boek! : van achterflap tot bestseller in tien praktische stappen

Praktische handleiding voor het schrijven en uitgeven van je eigen boek.
Titel
Zo schrijf je een boek! : van achterflap tot bestseller in tien praktische stappen
Auteur
Esther Jacobs
Taal
Nederlands
Uitgever
[Nederland]: Esther Jacobs, © 2020
270 p. : ill.
ISBN
9789065237033 (paperback)

Besprekingen

In deze handleiding voor het schrijven en uitgeven van je eigen boek, spat het enthousiasme van de schrijfster van de bladzijden. Ze heeft veel ervaring met het zelf schrijven en uitgeven van boeken en dat benadrukt ze herhaaldelijk. In eenvoudige stappen wijst ze aspirant schrijvers op alle mogelijkheden om boeken te schrijven, uit te geven en te verkopen. Bij elk onderwerp heeft ze voorbeelden van eigen ervaringen of die van anderen. Opvallend is haar manier van werken. Nog voor er een letter op papier staat, onderzoek je de doelgroep. Begin bij het schrijven van de achterflap, maak een cover ontwerp, doe onderzoek, verkoop je boek en schrijf dan pas. Op deze manier lukt het volgens Jacobs binnen een week om alles op papier te hebben. Deze manier van werken is haalbaar bij zowel fictie als non-fictie. Volgens de opgenomen recensies met veel succes. Hoewel er heel wat bruikbare tips in dit boek zijn opgenomen over het uitgeven zelf, is het vooral een lofzang op haar eigen manier van …Lees verder

Over Esther Jacobs

Esther Jacobs (Utrecht, 28 juni 1970), een Nederlands ondernemer. Jacobs studeerde bedrijfskunde (Nyenrode Business Universiteit 1989-1992) (tijdens haar studie heeft ze een Ampikker ontmoet waarmee ze is getrouwd), antropologie en Latijns-Amerikaanse studies (Universiteit van Florida 1994-1995). Ze woont afwisselend in Spanje, Miami, Amsterdam en Curaçao. Sinds 1992 werkt zij als motivational speaker en schrijver. Ze werd landelijk bekend nadat ze in 2000 het initiatief nam tot de actie Coins for Care en enkele jaren later deelnam aan het televisieprogramma Expeditie Robinson.

Tijdens de actie Coins for Care konden Nederlanders buitenlandse muntjes die na de invoering van de euro in 2002 waardeloos zouden worden, inleveren voor het goede doel. Hiermee werd 4 miljoen euro opgehaald en samen met de verwante actie Eurocollecte ruim 16 miljoen euro. Voor dit initiatief werd Jacobs in 2003 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In 2007 werd de s…Lees verder op Wikipedia