Boek
Nederlands

De capitano

Francesco Totti (auteur), Paolo Condò (medewerker), Pieter Van der Drift (inleider)

De capitano

Francesco Totti (auteur), Paolo Condò (medewerker), Pieter Van der Drift (inleider)
Autobiografie van de Italiaanse profvoetballer Francesco Totti (1976), die speelde voor AS Roma.
Onderwerp
Totti, Francesco
Titel
De capitano
Auteur
Francesco Totti
Medewerker
Paolo Condò
Inleider
Pieter Van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Un capitano
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2020
317 p., [32] p. foto's
ISBN
9789021421711 (paperback)

Besprekingen

De Italiaan Francesco Totti (1976) is een bijzondere voetballer; zijn hele sportcarrière bleef hij actief voor één club: AS Roma. Deze autobiografie geeft een uniek inkijkje in het leven van deze markante sportman. Zijn jeugdjaren, hoogte- en dieptepunten uit zijn sportcarrière, zijn rol als aanvoerder ('Il Capitano') en het Italiaanse nationale elftal komen zoal aan bod. Ook wordt ingegaan op zijn familie en huwelijk met tv-presentatrice Ilary Blasi. Het boek laat zien hoe Totti vanaf het moment in 1992 dat hij uitkwam voor het eerste elftal van AS Roma uitgroeide tot een geprezen clubicoon. Het boek bevat een katern met enkele tientallen kleurenfoto’s uit de sportcarrière en het privéleven van Totti. De coauteur is een Italiaanse sportjournalist. Voor liefhebbers van Francesco Totti en het Italiaanse voetbal is dit boek het lezen waard.

Over Francesco Totti

CC BY 2.0 - Foto van/door romazone

Francesco Totti (Rome, 27 september 1976) is een voormalig Italiaans voetballer die bij voorkeur als aanvallende middenvelder speelde. Hij stroomde in 1992 door vanuit de jeugdopleiding van AS Roma, waarvoor hij zijn hele carrière actief bleef. Totti debuteerde in 1998 in het Italiaans voetbalelftal, waarmee hij het wereldkampioenschap in 2006 won.

Totti groeide bij AS Roma uit tot symbool van de wederopstanding van de club, die door financieel wanbeleid in de jaren negentig bijna failliet verklaard werd. Zijn spel leverde hem de bijnaam 'Het wonderkind van Rome' op en vergelijkingen met legenden uit de Romeinse mythologie. In 2007 won hij het topscorersklassement van de Serie A en de Europese gouden schoen. Pelé noemde hem een van de beste schaduwspitsen uit zijn tijd toen hij hem in maart 2004 opnam in zijn Lijst FIFA 100 beste spelers.

Clubvoetbal

AS Roma

Totti is van jongs af aan e…Lees verder op Wikipedia