Boek
Frans

Le manuscrit inachevé

Franck Thilliez (auteur)

Le manuscrit inachevé

Genre:
Rechercheurs Vic Altran en Vadim Morel staan voor de zware taak een moordzaak te reconstrueren nadat in een kofferbak van een auto het verminkte lijk van een onderwijzeres wordt gevonden.
Titel
Le manuscrit inachevé
Auteur
Franck Thilliez
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Fleuve Noir, 2018
524 p.
ISBN
9782265117808 (paperback)

Besprekingen

Voortbordurend op het thema geheugen daagt Thilliez (1973) de lezer uit een diffuus sporenpatroon naar waarde te interpreteren: er staat niet wat er staat! Thilliez introduceert allereerst thrillerauteur Caleb Traskman die een onvoltooid manuscript heeft nagelaten ter afronding door zijn zoon. Deze onvoltooide thriller opent met de ontvoering in 2014 van Sarah, dochter van onderwijzeres Leáne Morgan die als Enaël Miraure zelf ook thrillers schrijft. Vier jaar later stort bij Grenoble een auto in het ravijn. In de kofferbak het verminkte lichaam van Léane, die in onmin leefde met man Jullian. Welke onheilsroute voerde van januari 2014 naar december 2017? Aan de rechercheurs Vic Altran en Vadim Morel de taak dat uit te vinden. Probleem bij de reconstructie is de amnesie van Jullian, de hyperamnesie van Atran en de cryptomnesie van Léane. Tegen de achtergrond van een wisselende natuur vormt zich aldus een ingenieus raamwerk waarbinnen tollende mechanismen identiteit en gedrag vervormen. …Lees verder

Over Franck Thilliez

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Franck Thilliez (Annecy, 15 oktober 1973) is een Franse schrijver van politieromans en thrillers.

Biografie

Franck Thilliez werkt in de informatietechnologie en woont met zijn gezin in Hauts-de-France, Noord-Frankrijk. Zijn boeken worden in het Nederlands vertaald door Richard Kwakkel.

La Chambre des morts ("Het gruwelhuis") uit 2005 betekende zijn Franse én internationale doorbraak. Het boek werd genomineerd voor belangrijke thrillerprijzen: de Grand Prix RTL-Lire en de Prix des Lectrices ELLE 2006. De SNCF (Franse Spoorwegen) onderscheidde Thilliez ervoor met de Prix du Polar 2006.

La Chambre des morts werd in 2007 onder dezelfde titel verfilmd door Alfred Lot (2007) met Mélanie Laurent als Lucie Henebelle

Bibliografie