Strip
Nederlands

Natasja : integrale. Deel 6

François Walthéry (auteur), Mittéï (scenarist), Michel Dusart (scenarist)
Allemaal instappen voor een spannende vlucht met de beroemdste airhostess uit de stripwereld! Ga aan boord van deze integrale voor drie avonturen boordevol spionage, humor en actie waarin Natasja haar positie als stripheldin helemaal bevestigt. Dit zesde deel van de integrale bundelt: De zwarte weduwe, De dinosauriërs, De rotsenzee en Atoll 66.
Bevat
De zwarte weduwe
De dinosauriërs
De rotsenzee
Atoll 66
Titel
Natasja : integrale. Deel 6
Auteur
François Walthéry
Scenarist
Mittéï Michel Dusart Marc Wasterlain Peyo Guy D'artet De Neufmoustier
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sittard]: Dupuis, 2021
256 p. : ill.
ISBN
9789031439133 (hardback)

Over François Walthéry

CC BY 3.0 - Foto van/door Teemu Rajala

François Walthéry (Argenteau, 17 januari 1946) is een Waalse striptekenaar en scenarist. Hij is met name bekend van de stripreeks Natasja.

Eerste jaren

Al in zijn jeugd is François Walthéry gefascineerd door stripverhalen en al snel begint hij zelf ook met tekenen. Na zijn schoolopleiding in Marcinelle volgt hij op zijn vijftiende diverse workshops tekenen bij het Saint-Luc Institute in Luik. Daar wordt het talent van de jonge Walthéry opgemerkt, maar men acht hem nog te jong voor de vervolgcursussen. Walthéry doet een beroep op zijn buurman in Cheratte, de tekenaar Mittéï, die onder de indruk is van het werk van de jonge tekenaar. Al snel mag Walthéry zijn mentor bijstaan met het inkten en omkaderen van strips, terwijl hij ondertussen gretig de adviezen van Mittéi tot zich neemt. Het duurt niet lang voordat Walthéry zelf aan het werk mag voor Junior/Ons Volkske, een bijlage van Kuifje waar een gat valt als tekenaar Géri ziek…Lees verder op Wikipedia

Suggesties