Boek
Nederlands

Fritzi : een keuze uit de gedichten

F. Harmsen van Beek – Fritzi voor ingewijden – wordt tot de grootste dichters van Nederland gerekend. Haar debuut Geachte Muizenpoot en achttien andere gedichten werd in 1965 ontvangen als een literaire sensatie. Anno 2020 is de fantasierijke poëzie van Harmsen van Beek nog altijd springlevend en blijft haar levensverhaal intrigeren.
Fritzi bevat een keuze uit de gedichten
Titel
Fritzi : een keuze uit de gedichten
Auteur
Fritzi Ten Harmsen van der Beek
Samensteller
De Poezieboys
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2021
62 p.
ISBN
9789403102917 (paperback)

Over Fritzi Ten Harmsen van der Beek

Frederike Martine (Fritzi) ten Harmsen van der Beek (Blaricum, 28 juni 1927 – Groningen, 4 april 2009) was een Nederlandse schrijfster, dichteres en tekenares. Haar oeuvre is klein, maar toch rekenen sommigen haar tot de beste Nederlandstalige dichters van de 20e eeuw. Ze publiceerde onder zowel haar officiële achternaam Ten Harmsen van der Beek als de verkorte naam F. Harmsen van Beek.

Levensloop

Harmsen van Beek was de dochter van de illustratoren Eelco Martinus ten Harmsen van der Beek (1897-1953) en Freddie Langeler (1899-1948). Als kind hielp ze mee met het inkleuren van de tekeningen voor de stripreeks Flipje die haar ouders maakten. Ze woonde enkele jaren in Frankrijk, waar ze de Fransman Eric de Mareschal trouwde. Met hem kreeg ze een zoon. In Frankrijk maakte ze kennis met het originele en absurdistische werk van Henri Michaux, dat haar zeer aansprak en een inspiratiebron vormde voor haar eigen werk. Het huweli…Lees verder op Wikipedia