Boek
Nederlands

Gigantisme : van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker

Geert Noels (auteur)
+1
Gigantisme : van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker
×
Gigantisme : van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker Gigantisme : van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker

Gigantisme : van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker

Geert Noels (auteur)
Kritische analyse van de huidige wereldeconomie, gericht op steeds toenemende groei.
Titel
Gigantisme : van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker
Auteur
Geert Noels
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
236 p. : ill.
ISBN
9789077445372 (hardback)

Besprekingen

Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' (2008)* maakt de Belgische econoom Geert Noels een geactualiseerde analyse van de wereldeconomie, met aandacht voor de ecologische, demografische, technologische en globaliserende aspecten. De wereld lijdt aan 'gigantisme': het streven naar voortdurende expansie, met als gevolg dat zowel overheid als bedrijven te groot zijn geworden. Slecht voor de concurrentie, de duurzaamheid en de mens zelf, vindt Noels. Hij bekritiseert deze ontwikkeling en pleit nadrukkelijk voor minder groei en meer kleinschaligheid. Daartoe stelt hij oplossingen voor die de economische spelregels bijstellen, zodat mens en milieu weer een plaats krijgen in de wereldeconomie. Uitvoering: hardcover, lay-out met gebruik van blauwe steunkleur; met grafieken en afbeeldingen. Een goed boek van een scherpe analyticus; zowel interessant als controversieel. Het kreeg in België veel aandacht en is ook hier goed voor een redelijke lezerskring.

Over Geert Noels

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sten Treland

Geert Noels (Antwerpen, 5 september 1967) is een Belgisch econoom, opiniemaker en auteur. Hij is oprichter, hoofdeconoom en CEO van Econopolis, een financieel-economisch advieshuis en vermogensbeheerder.

Opleiding en werk

Noels is licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen. Hij studeerde aan de Handelshogeschool in Antwerpen (destijds verbonden aan UFSIA, tegenwoordig Lessius/KUL) en behaalde in 1990 tevens een MBA aan de KU Leuven.

Na een carrière bij de auditafdeling van Coopers & Lybrand, de studiedienst van het Vlaams Economisch Verbond (het huidige Voka) en de studiedienst van private bank Petercam, startte hij in 2009 zijn eigen bedrijf, Econopolis.

In 2009 werd Noels lid van het Lamfalussy-comité dat aanbevelingen deed om de financiële sector na de crisis te hervormen. Geert Noels treedt bovendien geregeld op als gasthoogleraar aan de KU Leuven, Universiteit Antwerpen en de Solvay Busin…Lees verder op Wikipedia