Strip
Nederlands

Bella en Valentijn

Gerard Leever (auteur)
+1
Bella en Valentijn
×
Bella en Valentijn Bella en Valentijn

Bella en Valentijn

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In dit 19e deel beleeft de bekende tweeling uit het weekblad Tina weer de gekste avonturen met oude en nieuwe vrienden zoals Bella en Valentijn. Dat Bella een olifant is, is natuurlijk heel gewoon.
Onderwerp
Tweelingen
Titel
Bella en Valentijn
Auteur
Gerard Leever
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, © 2020
48 p. : ill.
Aantekening
Bekend van Tina
ISBN
9789088865893 (paperback)

Besprekingen

Negentiende stripalbum over de zussen Suus en Sas. Variaties op hetzelfde: in alle delen is Suus vooral (nog steeds) verliefd op de 'friethunk', de jongen die in de snackbar de friet bereidt. Ze dagdroomt over hem, bezoekt hem of probeert hem los te laten. Sas ziet af en toe een andere hunk. De zussen gaan naar school, naar de kermis, de oliebollenkraam of een popconcert. Vrij oppervlakkige verhaaltjes in korte stripjes: soms van één bladzijde, soms van enkele (twee à drie) bladzijden. Het album kan los van andere delen gelezen worden, dus geen vervolg op het vorige deel, 'Selfietijd' (2020)*. De strip verschijnt al geruime tijd wekelijks in de Tina en is erg populair. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Gerard Leever (Naarden, 1960) is een Nederlands striptekenaar en schrijver. Hij publiceert onder het pseudoniem Gleever. Gleever is een van de meest actieve jeugdstriptekenaars van Nederland. Hij is Nederlands langstlopende dagboektekenaar.

Biografie

  • In zijn militairediensttijd begon hij een getekend dagboek bij te houden. Sinds 1980 wordt Gleevers Dagboek gepubliceerd in Striprofiel en Stripschrift. Hiervan verscheen in 1996 een album waarvoor hij de Stripschappenning kreeg (album van het jaar 1997).
  • In 1981 begon hij de puzzelpagina van Eppo te maken.
  • 1982 - Lid van de striptekenaarscollectief Studio Arnhem. Hier maakte hij Ernst Vrolijk op teksten van Hanco Kolk.
  • In 1983/1985 verving hij Uco Egmond als tekenaar van Eppo.
  • 1984/1985 - De Vloek van Bangebroek voor Robbedoes.
  • 1985/1986 - Samen met tekstschrijver Jan van Die maakte hij Kanaal 13 v…Lees verder op Wikipedia