Strip
Engels
Titel
Apocalypse suite
Scenarist
Gerard Way
Illustrator
Gabriel Bá
Taal
Engels
Uitgever
Milwaukee: Dark Horse Books, [2021?]
[184] p. : ill.
Aantekening
This volume reprints the comic book series The Umbrella Academy: Apocalypse Suite issues #1-6, and the story from the 2008 Free Comic Book Day book, published by Dark Horse Comics. This volume also includes The Umbrella Academy short story originally featured on darkhorse.com
ISBN
9781593079789 (paperback)

Over Gerard Way

CC BY 2.0 - Foto van/door Stuart Sevastos

Gerard Arthur Way (Newark, 9 april 1977) is een Amerikaans muzikant en stripboekenschrijver. Hij is voornamelijk bekend als oprichter en zanger van My Chemical Romance.

Way werd geboren in Newark, maar verhuisde later naar Belleville, eveneens in New Jersey. Way is van Schotse en Italiaanse afkomst. Zijn zangcarrière begon al toen hij in "fourth grade" zat en hij Peter Pan speelde in dit toneelstuk. Zijn grootmoeder Elena Lee Rush hielp hem met zingen en maakte zijn kostuum inclusief de groene maillot. Maar Way keerde het zingen zijn rug toe: "Ik wil niet dat vreemde zangertje zijn, ik hou meer van stripboeken en Iron Maiden."

Hij slaagde op de School of Visual Arts in New York voor striptekenen. Zijn tekentalent heeft hij al gebruikt in de ministripreeks The Umbrella Academy, waarvoor hij de Eisner Award voor beste kortserie kreeg. Later werd diezelfde serie ook verfilmd.

Way was zanger van de bands Nancy Drew en Raygun Jones, voord…Lees verder op Wikipedia