Boek
Nederlands
Lucia heeft een nare jeugd achter de rug en hoopt nooit meer naar haar ouderlijk huis te hoeven terugkeren. Wanneer haar vader overlijdt. keert ze noodgedwongen terug naar haar ouderlijk dorp, waar ze op een goed bewaard familiegeheim stuit.
Onderwerp
Verdwijningen, Geheimen
Titel
Lam
Auteur
Hannelore Bedert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2019
268 p.
ISBN
9789022335581 (paperback)

Besprekingen

Lucia is zes jaar oud als haar moeder spoorloos verdwijnt. Ze groeit op met haar vader die de situatie moeilijk kan verwerken en zich volledig op zijn werk stort. Lucia groeit op in totale eenzaamheid. Op school is ze onzichtbaar en thuis is er niemand die voor haar zorgt. Na de middelbare school, waar ze het mikpunt was van pesterijen en treiterijen, verlaat ze het ouderlijk dorp en hoopt hier nooit meer een voet te moeten zetten. Totdat ze op een dag een telefoontje krijgt dat haar vader is overleden. Noodgedwongen moet ze terug naar de plek die ze verafschuwt. Daar aangekomen wacht haar een onaangename verrassing. Hannelore Bedert (1984) is een Vlaamse singer-songwriter en schrijft met ‘Lam’ haar debuutroman. Het heden en het verleden wisselen elkaar af waardoor het verhaal indruk maakt. Bedert heeft een talent om de personages goed en overtuigend neer te zetten. Voor een breed publiek.

Over Hannelore Bedert

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nhu Kim Pham

Hannelore Bedert (Deerlijk, 20 maart 1984) is een Belgische zangeres en romancière.

Levensloop

Bedert studeerde Kleinkunst aan het Herman Teirlinck Instituut, waar ze in juni 2007 afstudeerde. Voor en tijdens haar studies zong ze in het Engels bij de groep Rheen. In 2007 won ze de Nekka-wedstrijd met solo Nederlandstalige nummers. Op 18 en 19 april 2008 trad ze samen met onder anderen Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Ramses Shaffy en Hugo Matthysen op tijdens Nekka-nacht in het Sportpaleis. Op De hemel in het klad, het derde album van Bart Peeters, is Zonder woorden te horen, dat daar live werd opgenomen.

Op 19 september 2008 verscheen haar Nederlandstalig debuutalbum Wat als. Raymond van het Groenewoud figureert als achtergrondzanger in Imaginaire, het zesde nummer. Bij de Music Industry Awards 2009 werd Bedert genomineerd in de categorie Doorbraak en in de categorie Nederland…Lees verder op Wikipedia