Boek
Nederlands

Het ontbijtbuffet en andere verhalen

+1
Het ontbijtbuffet en andere verhalen
×
Het ontbijtbuffet en andere verhalen Het ontbijtbuffet en andere verhalen

Het ontbijtbuffet en andere verhalen

Genre:
Dertien verhalen waarin hoofdpersonen van middelbare leeftijd worstelen met hun gedachten en omstandigheden die het niet toelaten te genieten van hun vakantie.
Onderwerp
Vakantie
Titel
Het ontbijtbuffet en andere verhalen / H.M. van den Brink
Auteur
Hans Maarten Van den Brink
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Augustus, 2021 | Andere uitgaves
191 p.
ISBN
9789025471347 (paperback)

Besprekingen

Dertien verhalen die zich afspelen in het buitenland. De hoofdpersonen, vaak van middelbare leeftijd, hopen even rust te krijgen van hun goedbetaalde baan en drukke bestaan. Ze komen echter terecht in een omgeving waar alles mooi lijkt, maar waar onverwachte dingen gebeuren. Situaties die herkenbaar zijn: de kleine flirt, de kortstondige vakantieliefde, het reizen met kinderen. Dat zorgeloze gevoel enerzijds met anderzijds altijd de dreiging dat er iets mis kan gaan. Er gaat ook van alles mis. Je let even niet op en je dochter is zoek, je wordt ziek van het eten of is er een brand uitgebroken en je zit met je hyperactieve kinderen vast op je vakantie-eiland. Vrijheid, het behouden en creëren van een gevoel van vrijheid, staat in dit werk centraal. Een bundel vakantieverhalen waarin niet alles rooskleurig is. De schrijver was Spanje-correspondent voor het NRC en kreeg voor zijn eerdere novelle ‘Over het water’ meerdere prijzen.

Over Hans Maarten Van den Brink

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Goesseln

Hans Maarten van den Brink (Oegstgeest, 1956) is een Nederlandse schrijver en journalist, die met zijn novelle Over het water vele literaire prijzen in de wacht sleepte.

Van den Brink begon als kunstredacteur bij het NRC Handelsblad en fungeerde voor de krant onder meer als correspondent in Spanje. Van 1995 tot 2001 was Van den Brink hoofdredacteur televisie bij de VPRO. Onder zijn leiding verschenen programma's als Andere Tijden, De Nieuwe Wereld, Laat Op De Avond, Sportpaleis De Jong, Veldpost en Waskracht!. Vervolgens was van den Brink directeur van Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst in Rotterdam. Van april 2006 tot december 2014 was Van den Brink directeur van het Mediafonds.

Het rooms-katholieke geloof vormt bij Van den Brinks boeken een vanzelfsprekende achtergrond. In een interview met Liesbeth Eugelink sprak hij de wens uit ooit eens de grote katholieke roman te schrijven (Niets in mij geloo…Lees verder op Wikipedia