Boek Nederlands

Harry Gruyaert

Harry Gruyaert (fotograaf), François Hébel (samensteller), Richard Nonas (auteur)
+1
Harry Gruyaert
×
Harry Gruyaert Harry Gruyaert

Harry Gruyaert

Harry Gruyaert (fotograaf), François Hébel (samensteller), Richard Nonas (auteur)
Langverwachte retrospectieve van Harry Gruyaert, de 'Picasso van de kleurenfotografie' volgens Magnumcollega Carl De Keyzer Of hij nu kijkt naar België, televisiebeelden, de zee, Moskou, Marokko of iets anders, de van origine Antwerpse fotograaf Harry Gruyaert (1941) ziet zijn onderwerp vrijwel altijd in functie van licht en kleur. Dit fotoboek toont een uitgebreide selectie van de allerbeste fo
Onderwerp
Gruyaert, Harry
Titel
Harry Gruyaert
Fotograaf
Harry Gruyaert
Samensteller
François Hébel
Auteur
Richard Nonas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Hannibal, 2015
[143] p. : ill.
ISBN
9789492081308 (hardback)

Over Harry Gruyaert

Harry Gruyaert (Antwerpen, 25 augustus 1941) is een Belgisch fotograaf. Hij is sinds 1981 aangesloten bij Magnum Photos.

Biografie

Harry Gruyaert studeerde van 1959 tot 1962 aan het Institut national de radioélectricité et cinématographie (INRACI) in Brussel. Na de opleiding begon hij een carrière in de televisie- en modewereld, tot hij zich eind jaren 60 aan de fotografie wijdde. Hij ging naar New York en vervolgens Londen, waar hij zijn belangrijke reeks aanvangt: TV Shots.

In 1969 maakte hij een reis naar Marokko. Parallel met talloze reizen voor verschillende reportages begon hij vanaf het begin van de jaren 70 tot aan het einde van de jaren 80 een persoonlijk werk over België. In 1976 won hij de Kodak-prijs. In 1981 werd hij geassocieerd lid van Magnum Photos. In 1986 verkreeg hij volwaardig lidmaatschap. Sinds de jaren 2000 werkt hij met digitale fotografie.

Lees verder op Wikipedia