Boek Nederlands

Herman Selleslags : archief 07

Herman Selleslags (fotograaf), Arnon Grunberg (auteur), Ludo Helsen (auteur)

Herman Selleslags : archief 07

Herman Selleslags (fotograaf), Arnon Grunberg (auteur), Ludo Helsen (auteur)
'Archief 07' presenteert een momentopname uit het rijke archief van één van de meest gerenommeerde fotografen van België. Beroemde grootheden uit binnen- en buitenland naast gewone mensen, druk in de weer om de dag door te komen. Met oog voor het kleine verhaal van vissers uit Nicaragua tot de gespeelde desinteresse van "The Ramones", de iconen van de punk, in New York. Een sfeerbeeld in Cannes, b
Onderwerp
Selleslags, Herman
Titel
Herman Selleslags : archief 07 / foto's Herman Selleslags ; tekst Ludo Helsen, Piet Piryns, Arnon Grunberg
Fotograaf
Herman Selleslags
Auteur
Arnon Grunberg Ludo Helsen Piet Piryns
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Fotomuseum Provincie Antwerpen, 2007
135 p. : ill.
Aantekening
Catalogus n.a.v. de tentoonstellig te Antwerpen (Fotomuseum Provincie Antwerpen) van 31.5 tot en met 9.9.2007
ISBN
9789078487067

Besprekingen

Met de publicatie van Magnum Magnum naar aanleiding van het 60-jarige bestaan van het fotoagentschap (De Leeswolf 2008, p. 74) werden ook drie Belgische leden in de bloemetjes gezet: Carl Dekeyzer, Harry Gruyaert en John Vink. Voeg daarbij drie fotografen die recent nog op een tentoonstelling konden rekenen in het Antwerpse Fotografiemuseum ? Herman Selleslags, Stephan Vanfleteren en Patrick De Spiegelaere ?, en je krijgt een beeld van het kruim van de hedendaagse Belgische persfotografie. Stuk voor stuk fotografen die niet zomaar een plaatje schieten, maar een herkenbare eigen stijl ontwikkelden en een sociale (documentaire) en kunstfotografische visie vertolken. De nog tot 2008 lopende tentoonstelling over Patrick De Spiegelaere is een postuum eerbetoon voor de fotograaf die een jaar geleden plots overleed. De anderen zijn nog steeds actief en publiceerden (op John Vink na) het voorbije jaar nog een fotoboek in de Lage Landen."De Keyzer legt zich toe op grootschalige…Lees verder

Over Herman Selleslags

Herman Selleslags (Antwerpen, 1938) is een Belgisch fotograaf.

Selleslags is een zoon van fotograaf Rik Selleslags. Zijn onderwerpen variëren van sport, theater, showbusiness, literatuur en feesten tot mensen in hun doen en laten.

Werk

Selleslags fotografeerde ruim een halve eeuw nationale en internationale gebeurtenissen. Zijn foto's zijn dan ook historische documenten, voornamelijk in zwart-wit, soms in kleur. Hij werkt in bijna alle omstandigheden met het beschikbare licht en gebruikt zelden flitslicht.

Zijn opdrachtgevers waren onder meer het Belgische Humo en het Nederlandse Vrij Nederland, maar ook Knack, Die Zeit en de Volkskrant deden beroep op de beelden van de Antwerpse fotograaf.

Daarnaast is er het "vrije" werk: foto's die niet in opdracht werden gemaakt, maar uit persoonlijke belangstelling ontstonden.

Selleslags beperkte zich niet tot één deelgebied van de f…Lees verder op Wikipedia

Suggesties