Boek
Nederlands

Het sleutelbeengebaar

+1
Het sleutelbeengebaar
×
Het sleutelbeengebaar Het sleutelbeengebaar

Het sleutelbeengebaar

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar

Besprekingen

Botan leeft in een toekomstwereld: mensen die illegaal worden gevonden, worden het land uitgezet. Je bent illegaal als je geen DNA-scans hebt doorstaan, en dus een natuurlijke verwekking en geboorte hebt gehad. Botan werkt in een robotfabriek, en ziet op een dag dat een robot er precies uitziet zoals hij. Hij vraagt om geld, maar wordt dan meteen bestempeld als illegaal. Hij weet uit zijn trein te ontsnappen en zich voor te doen als één van de zorgrobots die exact op hem lijken. Hij komt terecht bij de gehandicapte Yuki, die ook illegaal zou moeten zijn. Vanwege haar natuurlijke verwekking heeft ze een zwakke gezondheid. Alleen dankzij de roem van haar moeder is ze nog niet als illegaal bestempeld. Botan deelt zijn geheim met Yuki. Maar dan dreigt ook zij haar rechten kwijt te raken. De Vlaamse auteur zet deze dystopische wereld moeiteloos neer. De personages zijn uniek en het verhaal is boeiend en spannend. Het is geen dikke pil, en is daarmee een aanrader voor het lezen op school en…Lees verder

Over Hilde Van Cauteren

Hilde Van Cauteren (Hamme, 10 maart 1967) is een Belgische schrijfster van jeugdboeken. Tevens is zij schrijfdocent en dichteres.

Biografie

Van Cauteren debuteerde in 2011 als jeugdauteur met Het Naveltheater, een verhaal over een theatergezelschap in een bezette stad.
In De Pigmentroute belicht ze de vluchtelingenproblematiek, terwijl haar derde werk, De Nachtspelers manipulatie en bedrog in de politiek als onderwerp heeft.

Sinds 2006 schrijft Van Cauteren ook poëzie. Van 2009 tot 2016 maakte ze deel uit van het dichterscollectief Pazzi di Parole. In 2011 en 2012 was ze Dorpsdichter van Doel (plaats). Van Cauteren is ook actief bij het collectief Woordwasdraad.

Bibliografie

  • 2011 Het Naveltheater
  • 2014 De Pigmentroute
  • 2015 Een kier in het rumoer (poëzie)
  • 2016 De NachtspelersLees verder op Wikipedia