Boek
Nederlands

De opluchting : in één dag van het roken af!

Jan Geurtz (auteur)
+1
De opluchting : in één dag van het roken af!
×
De opluchting : in één dag van het roken af! De opluchting : in één dag van het roken af!

De opluchting : in één dag van het roken af!

De opluchting, een unieke methode die je in één dag van het roken afhelpt:

Zonder ontwenningsellende
Nauwelijks gewichtstoename
Zonder enige vorm van dwang of zelfdiscipline
Gaat veel verder dan alle bestaande methoden
Succes reeds uitgebreid aangetoond
Werkt niet alleen via `weten maar ook via `voelen
Gebaseerd op liefde en zelfrespect
Onderwerp
Roken
Titel
De opluchting : in één dag van het roken af!
Auteur
Jan Geurtz 1950-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2021
207 p.
ISBN
9789026327360 (paperback)

Besprekingen

Zowel de stoppen-met-roken methode van Allan Carr, als de Opluchtings-methode van Jan Geurtz gaan ervan uit dat de puur lichamelijke verslaving bij roken weinig voorstelt, maar dat het voor 99,9 % een psychische verslaving is. Carr heeft dit voor het eerst op schrift gesteld. De methode van Jan Geurtz (orthopedagoog en onderwijskundige) laat zien hoe dat komt. Hij benadert het probleem niet alleen rationeel, maar ook via een zogenaamd rationeel-emotief deprogrammeermethode. De auteur ziet zijn methode als een vervolg op die van Carr. Hij organiseert cursussen van een dag, die mensen bevrijden uit hun verslaving. Het boek bevat een appendix (circa dertig pagina's) met antwoorden op veel gestelde vragen, wat te doen als het weer misgaat en hoe kan ik een ander helpen. Gebonden uitgave in pocketformaat; kleine druk.

Over Jan Geurtz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Emil Blomberg

Jan Geurtz (1950) is een Nederlands schrijver en leraar Tibetaans boeddhisme. Hij schreef onder meer de bestsellers Verslaafd aan liefde en De verslaving voorbij. Volgens Geurtz kunnen mensen in hun vroege jeugd, door een gebrek aan liefde of aandacht, een gevoel van fundamentele zelfafwijzing ontwikkelen. Om de pijn daarvan af te dekken zoeken zij hun toevlucht tot allerlei verslavingen bijvoorbeeld door middel van drugs. Maar zij blijven vooral verlangen naar waardering van anderen en storten zich in liefdesrelaties. Naast zijn werk als schrijver is hij ook therapeut en leidt hij Dzogchen retraites en cursussen, zowel in Nederland als daarbuiten. Zijn lessen zijn gericht op het ontwikkelen van een spirituele relatie met de ander en vooral met jezelf.

Levensloop

Jan Geurtz werd geboren in Indonesië maar groeide op in Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen) waar hij vanaf 1957 tot 1967 woonde. Hij was het jongste kind in…Lees verder op Wikipedia