Boek
Nederlands

Ons moeder zei altijd : rake wijsheden

Jan Hautekiet (auteur), Veronique De Tier (auteur)
+1
Ons moeder zei altijd : rake wijsheden
×
Ons moeder zei altijd : rake wijsheden Ons moeder zei altijd : rake wijsheden

Ons moeder zei altijd : rake wijsheden

Vlaamse volkswijsheden.
Titel
Ons moeder zei altijd : rake wijsheden
Auteur
Jan Hautekiet Veronique De Tier
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Thomas Rap, 2017
174 p. : ill.
ISBN
9789400407138 (paperback)

Besprekingen

In een zestal hoofdstukken geven de auteurs in helder en goed leesbare teksten de door hen gevonden en aan hen toegezonden wijsheden en gezegdes weer die door moeders in het Vlaams taalgebied worden gebezigd in het dagelijks leven. De hoofdstukken worden gelardeerd met enige zwart-wittekeningen en uitleg van mogelijke herkomst alsmede woorduitleg. Het vormt een welkome aanvulling op meerdere van dit soort volkswijshedenboekjes die in het Nederlands taalgebied zijn verschenen en geeft een overzicht van de taalrijkdom in deze streek. Het zal derhalve zijn weg vinden naar taalgeïnteresseerden en volkenkundigen. Het boekje wordt gecompleteerd door een literatuuroverzicht en verwijzing naar websites op dit gebied.

Over Jan Hautekiet

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Hautekiet

Jan Hautekiet (Brussel, 19 november 1955) is producer, radiomaker, muzikant en schrijver.

Opleiding

Hautekiet studeerde piano en kamermuziek aan de Academie van Sint-Pieters-Woluwe en taal- en letterkunde, filosofie en audiovisuele communicatie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarnaast volgde hij ook een journalistenopleiding en volgde hij piano bij onder meer John Lewis, Jasper van 't Hof, Michel Herr en Charles Loos. Ook volgde hij schriftelijke cursussen aan de Berklee College of Music in Boston.

Radio

Hautekiet startte zijn radiowerk in 1979 bij BRT 1 met het muzikale avondprogramma Wie niet kijken wil, moet luisteren. In 1980 werd hij producer van zowel maatschappelijke als muziekprogramma's.

Op 1 april 1983 startte hij mee de radiozender Studio Brussel op. Hij deed er verslaggeving en productie en presenteerde onder meer het interviewprogramma De Tafel en…Lees verder op Wikipedia