Arizona Territory, 1873. Het woestijnstadje Absolution wordt aangevallen door buitenaardse wezens
Onderwerp
Exobiologie
Titel
Cowboys & aliens
Regisseur
Jon Favreau
Naar het werk van
Scott Mitchell Rosenberg
Componist
Harry Gregson-Williams 1961-
Acteur
Daniel Craig Harrison Ford 1942- Olivia Wilde
Taal
Engels
Parallelle titel
Cowboys and aliens
Uitgever
Paramount Pictures, [2013]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 114 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Naar de strip van Scott Mitchell Rosenberg
EAN
5050582870497

Besprekingen

Regisseur Jon Craig (Iron man 1 en 2) mengde voor zijn nieuwste actiefilm uit 2011 twee genres: western en sciencefiction. De film is losjes gebaseerd op de graphic novel van Scott Michael Rosenberg. In de hoofdrollen zien we Daniel Craig (James Bond) en Harrison Ford (Indiana Jones). In Arizona Territory, 1873, wordt het woestijnstadje Absolution aangevallen door buitenaardse wezens. De inwoners moeten hun oude vetes neerleggen om samen de wezens te verslaan. De reacties zijn positief. Barend de Voogd (Filmkrant september '11) ziet in de hoofdrollen 'twee lekker ruwe cowboys' in een 'een goed geregisseerde, leuke film die toewerkt naar een bevredigende finale.' Dana Linsen (NRC 24-8-'11) schrijft: 'In het klassieke Hollywood had Cowboys & Aliens gewoon een spoof geheten: een filmparodie die de draak steekt met andere films uit het genre. (...) Wat op een gimmick lijkt ontwikkelt zich tot een meeslepende strijd (...) Vreemd dat het enerverende, pretentieloze en onwaarschijnlijk grappi…Lees verder

Over Jon Favreau

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi
(Uploader: Musa Raza)

Jonathan Kolia Favreau (New York, 19 oktober 1966) is een Amerikaans acteur, stemacteur, regisseur, producent en scriptschrijver.

Jon Favreau studeerde drie jaar aan Queens College. Na zijn studie werkte hij enige tijd op Wall Street. In 1988 besloot hij naar Chicago te gaan om als stand-upcomedian zijn geld te verdienen. Daar sloot hij zich aan bij de comediegroep ImprovOlympic, waar ook Chris Farley en Mike Myers toe behoorden.

Zijn eerste grote filmrol kreeg hij in de film Rudy. Na de opnamen van PCU (1994) ging Favreau naar Los Angeles, waar hij het script voor Swingers schreef. De in 1996 uitgebrachte film leverde hem en regisseur Doug Liman de Florida Film Critics Circle Award op als beste nieuwkomer. Hij speelde ook mee in enkele afleveringen van de succesvolle serie Friends.

Na rollen in onder meer Deep Impact, Very Bad Things en Daredevil, legde Favreau zich vervolgens op regisseerwerk toe. Zijn d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties