Actrice Jola wil zich in alle rust voorbereiden op haar nieuwe rol. Samen met haar partner Theo gaat ze op vakantie. Een onschuldige flirt met duikinstructeur Sven mondt uit in een driehoeksverhouding. In een sport waar discipline en vertrouwen van levensbelang zijn, zorgt dit voor een gevaarlijke situatie.
Titel
Nultijd
Auteur
Juli Zeh
Vertaler
Hilde Keteleer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Nullzeit
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2014
261 p.
ISBN
9789041425690 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Sinds veertien jaar woont Sven met zijn vriendin Antje op het eiland Lanzerote, waar hij een duikschool begonnen is. Zijn studie rechten heeft hij weliswaar in Duitsland afgerond, maar ervaringen rond het examen maakten dat hij niets liever wilde dan het land verlaten. Nu komen er voortdurend toeristen om te leren duiken. Sven geeft les, Antje doet de organisatie eromheen. Dan komen in november een jonge actrice en haar oudere partner, een niet bepaald geslaagde schrijver. Zij hebben een haat-liefde verhouding en brengen grote verwarring teweeg door hun gedrag. Sven heeft zich altijd voorgenomen nergens een oordeel over te hebben en zich overal buiten te houden, maar deze keer wordt hij meegesleept in een kolkend drama. Een spannende duikexercitie op zijn veertigste verjaardag, waar hij zich eerst op verheugd had, eindigt onverwacht op spectaculaire wijze. Het heeft alles met ‘nultijd’ te maken. Deze vijfde roman van de in 1974 geboren, en in Duitsland populaire schrijfster is helemaa…Lees verder

Over Juli Zeh

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Juli Zeh (Bonn, 30 juni 1974) is een Duitse schrijfster.

Haar eerste boek was Adler und Engel, dat in 2002 werd onderscheiden met de Deutsche Bücherpreis voor het beste debuut. Haar reis door Bosnië en Herzegovina in 2001 was de basis voor haar boek Die Stille ist ein Geräusch.

Juli Zeh studeerde rechten in Passau, Krakau, New York en Leipzig.

Bibliografie

Romans

  • Adler und Engel, Frankfurt/Main (Schöffling) 2001
  • Die Stille ist ein Geräusch, Frankfurt/Main (Schöffling) 2002
  • Recht auf Beitritt? Ansprüche von Kandidatenstaaten gegen die Europäische Union, 2002
  • Spieltrieb, Frankfurt/Main (Schöffling) 2004
  • Ein Hund läuft durch die Republik, Frankfurt/Main (Schöffling) 2004
  • Kleines Konversationslexikon für Haushunde (Schöffling) 2005
  • Alles auf dem Rasen (Schöffling…Lees verder op Wikipedia