Boek
Nederlands

Moederpijn : herinneringen aan een moeder verslaafd aan pillen en aandacht

Karin Jacobs (auteur)
+1
Moederpijn : herinneringen aan een moeder verslaafd aan pillen en aandacht
×
Moederpijn : herinneringen aan een moeder verslaafd aan pillen en aandacht Moederpijn : herinneringen aan een moeder verslaafd aan pillen en aandacht

Moederpijn : herinneringen aan een moeder verslaafd aan pillen en aandacht

Actrice Karin Jacobs, moeder van zanger/acteur Jelle Cleymans en actrice Clara Cleymans, vertelt het verhaal van de ernstige medicatieverslaving van haar eigen moeder en de impact daarvan.
Titel
Moederpijn : herinneringen aan een moeder verslaafd aan pillen en aandacht
Auteur
Karin Jacobs
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2020
298 p.
ISBN
9789022337165 (paperback)

Besprekingen

Dit boek wil een aanklacht zijn tegen medicijnmisbruik en -verslaving bij ouderen. Karin Jacobs neemt daartoe haar eigen leven, met een moeder die in golfbewegingen meer en minder verslaafd is, als voorbeeld. Het boek bestaat uit twee vertellingen die afwisselend per hoofdstuk aan de orde komen: enerzijds in dagboekvorm de vertelling van gebeurtenissen en contacten met haar moeder in de laatste vier jaar van haar leven en anderzijds korte beschrijvingen uit het leven van haar moeder, waarin de Tweede Wereldoorlog de hoofdmoot vormt. Met dit laatste heeft Jacobs getracht de beweegredenen van haar moeder te vinden voor haar verslaving/misbruik. Het boek is in bijzonder gemakkelijke stijl, veelal in de ik-vorm, geschreven en derhalve voor een groot publiek toegankelijk. Het boek geeft inzicht in het proces dat kan leiden tot medicijnmisbruik en vooral wat de impact daarvan is op de mensen om de betrokkene heen; het zal dan ook voor velen die met deze materie te maken hebben een bron van …Lees verder

Over Karin Jacobs

Karin Jacobs (Antwerpen, 13 februari 1960) is een Vlaamse actrice.

Ze acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films. Ze werd vooral bekend door haar rol in de VTM-soap Wittekerke, waarin ze van 2004 tot 2008 het personage Karen Vandenbroecke vertolkte.

In 2010 ontving ze de Vlaamse Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol in Ganesha van Judas TheaterProducties.

Jacobs heeft uit haar eerste huwelijk met Jan Cleymans een zoon en een dochter. Zoon Jelle Cleymans is zanger en acteur, dochter Clara Cleymans is ook actrice.

Televisie

Externe link

  • Website
  • (en)  Karin Jacobs in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia