Boek
Nederlands

Halal of niet? : alle vragen omtrent islam en onderwijs in Vlaanderen beantwoord

Khalid Benhaddou (auteur), Emilie Le Roi (auteur)

Halal of niet? : alle vragen omtrent islam en onderwijs in Vlaanderen beantwoord

Heel veel scholen, leerkrachten, CLB-medewerkers, ouders, leerlingen... hebben vragen over hoe je in de praktijk best omgaat met allerlei vragen die een religie als islam oproept. Wat is voor moslims halal (toegestaan) en wat niet, en waarom? En hoever moet je gaan om daaraan tegemoet te komen op school? Wat met de vraag naar gescheiden zwemmen, hoofddoeken, halal eten, islamitische feestdagen? In
Titel
Halal of niet? : alle vragen omtrent islam en onderwijs in Vlaanderen beantwoord
Auteur
Khalid Benhaddou Emilie Le Roi
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2018
253 p.
ISBN
9789089318756 (paperback)

Over Khalid Benhaddou

Khalid Benhaddou (Gent, 31 januari 1988) is een Belgische imam. Hij is de hoofdimam van de El Fath-moskee in Gent en wordt gezien als een eigentijdse stem in de Vlaamse moslimwereld. Hij is islamleerkracht, voorzitter van het Platform van Vlaamse imams en directeur van CIRRA, een expertise- en onderzoekscentrum rond levensbeschouwing en diversiteit in Vlaanderen.

Biografie

In 2006 werd Benhaddou op achttienjarige leeftijd de jongste Vlaamse imam tot op dat moment. Hij zet in op de strijd tegen radicalisering van moslims in de westerse wereld. Als verbindingsfiguur poogt hij polariserende tendensen in de samenleving tegen te gaan. Hij poogt westerse waarden van de verlichting te verzoenen met de waarden uit de Koran. Mensenrechten kunnen volgens hem een referentiekader zijn voor maatschappelijke consensus en de basis zijn voor alle religies, en religie kan sociale normen brengen in een samenleving met zijn wetten.

Op 19 oktob…Lees verder op Wikipedia