Strip
Nederlands

Immer stralend

Kim Duchateau (auteur)
Eenpagina-ballonstrips.
Titel
Immer stralend / auteur Kim
Auteur
Kim Duchateau 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Leuven]: Oogachtend, 2020
[72] p. : ill.
Aantekening
Tussen december 2007 en september 2019 verschenen in Stripgids en Zone 5300
ISBN
9789492672353

Besprekingen

Kim (Duchateau) is een productieve en veelgeroemde Vlaamse humortekenaar, wiens cartoons en strips in bijna alle media verschijnen die er toe doen (De Morgen, Knack, NRC Handelsblad, Zone 5300). Zijn bekendste stripfiguur is Esther Verkest, maar daarnaast tekent hij nog veel meer boeken vol. Zoals deze bundel over Aldegonne, een meisje dat de meest absurde avonturen beleeft. Vaak gaat het over bekende verhalen, die uit hun context worden gehaald (Pinokkio, Hans en Grietje, KingKong, Suske en Wiske) of worden ronduit pijnlijke familiemomenten gedeeld. Zoals vogels die tegen het raam pikken: 'Papa, opa heeft weer last van wormen!' Of het nieuwe woord 'culinaire pedofilie', dat betekent dat vader betrapt wordt terwijl hij de kinderchocolade plundert. Kim heeft een fantastisch humoristisch talent met een soms duistere ondertoon. Dat maakt hem de onbetwiste opvolger van dat andere Belgische humorkanon, Kamagurka. Eenpagina-ballonstrips; gebonden uitgave in oblong formaat.

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia