Strip
Nederlands

In naam der wet!

Kim Duchateau (scenarist), Charel Cambré (illustrator), Willy Vandersteen (naar het werk van)
Toen Suske en Wiske klein waren, haalden ze veel kattenkwaad uit. Zo schiet Wiske haar huiswerk de ruimte in, houdt Suske een goochelshow in de tijdmachine van professor Barabas en maakt Wiske van het schoollokaal een zwembad. Ballonstrip met op elke pagina een ander verhaaltje. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
In naam der wet!
Scenarist
Kim Duchateau 1968-
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
32 p. : ill.
ISBN
9789002270222 (paperback)

Besprekingen

Bij iedere ondeugende streek van Suske en Wiske staat er ineens een agent klaar. Lastig! Want ze hebben de leukste ideeën. Of Suske nu een goochelshow houdt of Wiske als huisdier verkleedt voor een presentatie, een onverwacht bezoek krijgt van Sus Antigoon midden in de nacht, of Vitamientje ombouwt tot schoolbus. In deze dertig korte verhaaltjes van ieder één pagina halen Suske en Wiske lekker veel kattenkwaad uit. Maar ook Tante Sidonia, Professor Barabas en hondje Tobias kunnen er wat van! Grappige ballonstripjes waarin Suske en Wiske als kleuters plezier maken. Uit de nieuwe reeks 'Suske en Wiske Junior' waarin eerder al verschenen: 'Hij heeft het gedaan!' (2020) en 'Terug voor het eten!'* (2020). Gebaseerd op de Suske en Wiske strips, korte kleurrijke gags met veel bekende stripfiguren verstopt op de achtergrond, veel bekende karakters en uitvindingen uit de normale reeks. Goed te volgen en aansprekende verhaaltjes voor jonge kinderen. Met veel woordgrapjes en Vlaamse termen, leuk…Lees verder

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia

Suggesties