Strip
Nederlands

Tinderstruck! : liefde in tijden van hashtags

Kim Duchateau (auteur)
+1
Tinderstruck! : liefde in tijden van hashtags
×
Tinderstruck! : liefde in tijden van hashtags Tinderstruck! : liefde in tijden van hashtags

Tinderstruck! : liefde in tijden van hashtags

Cartoons over relaties en seksualiteit.
Onderwerp
Liefde
Titel
Tinderstruck! : liefde in tijden van hashtags
Auteur
Kim Duchateau 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Matsuoka, 2019
199 p. : ill.
ISBN
9789002268137 (paperback)

Besprekingen

Een bundel cartoons over seks en relaties. Bijna tweehonderd pagina's met tekst en tekeningen over relaties, versieren, liefde, gewenst en ongewenst. Op een komische wijze tekent Duchateau voorkomende en bedachte problemen in de vorm van een soort zelfhulpboek met tips in tien hoofdstukken (met onder andere voorlichting in woord en beeld). De tekenaar maakte eerder de stripfiguur 'Esther Verkest' en richt zich nu op de veranderende moraal door #Metoo, tekent de nieuwe (absurdistische) moraal, geeft zogenaamde tips over list en bedrog. Een leuk 'handboek' hoe het niet hoort te gaan, met grappige vondsten en aardige tekeningen in kleur (en enkele in zwart-wit).

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia