Boek Nederlands

Birth day : hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt

Lieve Blancquaert (auteur), Marjorie Blomme (auteur)
+1
Birth day : hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt
×
Birth day : hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt Birth day : hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt

Birth day : hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt

Lieve Blancquaert (auteur), Marjorie Blomme (auteur)
Foto's en verhalen over hoe vrouwen over de gehele wereld moeder worden.
Titel
Birth day : hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt / tekst en foto's Lieve Blancquaert ; teksten Marjorie Blomme
Auteur
Lieve Blancquaert Marjorie Blomme
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2013
366 p. : ill.
ISBN
9789020936292 (hardback)

Besprekingen

Een uniek koffietafelboek dat met mooie kleurenfoto's en levensechte verhalen moeder worden in beeld brengt. Het laat de grote verschillen zien tussen zwanger zijn, bevallen en je kind verwelkomen in Israël, India, China, de Verenigde Staten, Brazilië, Koeweit, Kenia, Groenland, Noorwegen, Congo, Cambodja, Rusland, België en Marokko. Tussen gebrek en rijkdom. De auteur gaat in gesprek met ouders, grootouders, vroedvrouwen, tovenaars en medisch personeel. En ze laat bovenal zien hoe verschillend de situatie en toekomst van de vrouwen en dus hun kinderen is. Eerste deel in een cyclus van drie boeken over de grote momenten in het leven: geboorte, huwelijk en dood. Bij dit boek horen een expositie in Brussel en een televisieserie. Met een voorwoord over de positie van vrouwen door prof. dr. Timmerman van de WHO. De Vlaamse auteur is fotografe, journaliste en televisiemaakster. Verzorgde uitgave in halflinnen band in oblong formaat.

Over Lieve Blancquaert

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Lieve Blancquaert (Sint-Amandsberg, 21 september 1963) is een Belgisch fotografe.

Biografie

Lieve Blancquaert groeide op in de gemeente Wetteren. Na haar middelbareschooltijd ging ze aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent kunst studeren. De richting kunst hield zowel film als fotografie in. Zoals ze zelf zegt, was fotografie al van kleins af haar passie en keek ze op naar fotografen als oorlogsfotograaf Tim Page.

Na haar studie is ze in Gent blijven wonen. Ze woont er samen met haar partner Nic Balthazar. Ze hebben een dochter en een zoon.

Carrière

Sinds 1985 werkt Blancquaert als freelancefotografe voor verschillende tijdschriften en kranten. Ze begon bij De Morgen en werkt intussen voor de Volkskrant, Elsevier, De Standaard Magazine, Knack en ook Weekend Knack.

Ze heeft ook fotobo…Lees verder op Wikipedia