Boek Nederlands

Wedding day

+1
Wedding day
×
Wedding day Wedding day

Wedding day

Fotoboek over huwelijken in verschillende delen van de wereld.
Titel
Wedding day
Auteur
Lieve Blancquaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Lichtervelde]: Hannibal, 2015
[256] p. : ill.
ISBN
9789492081537 (hardback)

Besprekingen

'Je trouwt met je schoonouders, kortom met een ganse familie en niet met je man alleen' is een wijze uitspraak van een vrouw uit India, gedaan vóórdat haar huwelijk plaatsvindt. Gearrangeerd, gedwongen, polygaam, monogaam, extreem rijk of arm, getrouwd wordt er over de gehele wereld en dat is vaak voor velen een van de belangrijkste stappen in het leven. Door middel van haar tere, soms zachtgetinte foto's beschrijft deze topfotografe hoe het is om te trouwen in bijvoorbeeld Urk, India, Kenia, in een vluchtelingenkamp, Mexico, maar bijvoorbeeld ook een groepshuwelijk in China. Juist niet de staatsiefoto's, maar de sterke en intieme momenten vormen haar getuigenis van deze huwelijken over de gehele wereld. Daarnaast geeft zij een persoonlijk verslag van de voorbereidingen en de grote dag van deze echtparen. Van deze topfotografe verscheen eerder het succesvolle fotoboek 'Birth day' (2013)* met daarin een verslag van verjaardagen van over de gehele wereld. Luxueuze en verzorgde uitgave m…Lees verder

Over Lieve Blancquaert

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Lieve Blancquaert (Sint-Amandsberg, 21 september 1963) is een Belgisch fotografe.

Biografie

Lieve Blancquaert groeide op in de gemeente Wetteren. Na haar middelbareschooltijd ging ze aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent kunst studeren. De richting kunst hield zowel film als fotografie in. Zoals ze zelf zegt, was fotografie al van kleins af haar passie en keek ze op naar fotografen als oorlogsfotograaf Tim Page.

Na haar studie is ze in Gent blijven wonen. Ze woont er samen met haar partner Nic Balthazar. Ze hebben een dochter en een zoon.

Carrière

Sinds 1985 werkt Blancquaert als freelancefotografe voor verschillende tijdschriften en kranten. Ze begon bij De Morgen en werkt intussen voor de Volkskrant, Elsevier, De Standaard Magazine, Knack en ook Weekend Knack.

Ze heeft ook fotobo…Lees verder op Wikipedia