Boek
Nederlands

Geluk vinden zonder het te zoeken

Lieven Annemans (auteur)

Geluk vinden zonder het te zoeken

De meeste mensen willen graag gelukkig zijn. Maar velen verwarren geluk met genot. En dan kopen of doen ze dingen waarvan ze denken dat het hun goed doet. Sommigen streven obsessief naar hun eigen geluk en beseffen later dat zij niet de juiste weg kozen. Anderen krijgen nagenoeg geen kansen op een goed bestaan. Een echt mooi en goed leven leiden is nochtans mogelijk voor iedereen. We kunnen samen
Onderwerp
Geluk, Levenskunst
Titel
Geluk vinden zonder het te zoeken
Auteur
Lieven Annemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2021
175 p. : grafieken
ISBN
9789463935098 (paperback)

Over Lieven Annemans

Lieven Annemans is gewoon hoogleraar gezondheidseconomie, verbonden aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Gent. Hij is ook schrijver en krijgt een stem in de Vlaamse media.

Biografie

Annemans studeerde en doctoreerde aan de Vrije Universiteit Brussel. In de jaren 1980 en '90 werd hij licentiaat Lichamelijke Opvoeding, licentiaat Bedrijfskunde, handelsingenieur en doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen, met specialisatie in Gezondheidseconomie.

Tussen 2000 en 2003 was hij kabinetsmedewerker bij de minister van sociale zaken Frank Vandenbroucke. In 2002 werd hij voorzitter van de Vlaamse gezondheidsraad (en bleef dat tot 2009). In 2004 werd hij voorzitter van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR).

In 2013 werd hij titularis van de Francqui-Leerstoel (en in 2017 nogmaals). Sinds 2015 doet hij onderzoek naar het Geluk der Belgen, via het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek, en s…Lees verder op Wikipedia