Boek
Nederlands

Tlieverdje : verhalen

Lieven Tavernier (auteur)

Tlieverdje : verhalen

Genre:
Lieven Tavernier is een zanger, een schrijver, een leraar, hij is een veelheid aan persoonlijkheden. Niet alleen schreef hij in het geheugen van de natie gebeitelde liederen zoals De fanfare van honger en dorst en De eerste sneeuw, maar ook de bejubelde novelle Over water en het literaire kleinood Een bijzonder kind. Een letterkundig oeuvre dat zijn kwantiteit en kwaliteit deelt met dat van Nescio
Titel
Tlieverdje : verhalen
Auteur
Lieven Tavernier
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2020
141 p.
ISBN
9789463932820 (hardback)

Over Lieven Tavernier

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Lieven Tavernier (Gent, 12 juli 1947) is een Belgisch liedjesschrijver, zanger en schrijver. Hij schreef voor vele bekende zangers en zangeressen liedjes waaronder Jan De Wilde, Thé Lau, Gerard van Maasakkers, Flip Kowlier, Jenny Arean, De Schil, Erik Van Neygen en Sabien Tiels.

Hij schreef steeds voor anderen in de beginjaren van de kleinkunst rond de jaren 70 tot de revival van de kleinkunst en trad vanaf dat moment ook zelf op met eigen nummers.

Biografie

Tavernier ging naar het lager onderwijs in Michelbeke en Brasschaat waarna hij Grieks-Latijns volgde in Kortrijk. Hij studeerde Germaanse filologie aan de universiteit Gent tussen 1966 en 1971.

Hij begon als leerkracht aan de kunsthumaniora Sint Lucas te Gent in het middelbaar en later aan de hogeschoolafdeling van dezelfde school.

Hij woonde in de Mageleinestraat in Gent tot 1969 waarna hij met zijn ouders naar Destelbergen verhuisde. Vanaf 1971 woonde …Lees verder op Wikipedia