Boek
Nederlands

Schrijven kreng!

Lisette Jonkman (auteur)
+1
Schrijven kreng!
×
Schrijven kreng! Schrijven kreng!

Schrijven kreng!

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Gids voor jonge vrouwen die een boek willen schrijven.
Titel
Schrijven kreng!
Auteur
Lisette Jonkman 1988-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
221 p. : ill.
ISBN
9789021809823 (paperback)

Besprekingen

Enthousiasmerende schrijfgids voor jonge vrouwen die een boek willen schrijven. De auteur, een schrijfster van succesvolle chicklit, deelt op een heel persoonlijke manier tips, adviezen en blunders uit eigen ervaring. Van tips om schrijfangst te overwinnen tot adviezen voor het inkleuren van personages, het kiezen van dialogen, tijden en perspectief. De lezer kan ook uitvinden in welke schrijverscategorie hij valt mét de bijbehorende valkuilen. En leert meer over de kracht en onmacht van social media, geld verdienen met een boek en het kiezen van een jurk. Met (grappige) schrijfoefeningen. Geen gemiddeld boek kortom. Ook door de bijzondere vormgeving, een mix van geschreven letters en typeletters in diverse kleuren, tekeningen en foto’s, grote hoeveelheden lijstjes met bullet points. De auteur schreef eerder de romans 'Glazuur', 'Verkikkerd' en 'Verslingerd'.

Over Lisette Jonkman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lauriëtte Bok

Lisette Jonkman (Haarlem, 16 juli 1988) is een Nederlandse schrijfster en is columniste geweest voor onder andere vrouwentijdschrift Viva. Jonkmans boeken zijn in te delen in het genre chicklit – romantische en grappige 'feelgoodromans'.

Beginjaren en invloeden

Lisette Jonkman werd geboren op 16 juli 1988 in Haarlem. Ze groeide op in IJmuiden. In groep 7 begon ze met fictie schrijven, na het lezen van de Kippenvelreeks van R.L. Stine en de boeken van Paul van Loon. Aangemoedigd door haar docent, Hans Pullens, schreef ze een aantal horrorverhalen, met titels als Het is groot en het is heel erg eng. Pullens wakkerde haar passie voor schrijven op jonge leeftijd aan, waarvoor Jonkman hem bedankte door haar eerste roman Glazuur aan hem op te dragen. Op de boekpresentatie overhandigde Pullens haar het eerste verhaal dat ze ooit schreef en aan hem cadeau had gedaan in groep 7. Hij had het veertien jaa…Lees verder op Wikipedia