Boek
Nederlands

Tot uw dienst : de zeven zonden van de ambtenaar doorprikt

Lode Vanoost (auteur)

Tot uw dienst : de zeven zonden van de ambtenaar doorprikt

Vraag: weet u waarom ambtenaren ’s morgens niet door het venster kijken? Antwoord: om nog wat werk over te houden voor tijdens de namiddag. Met flauwe moppen over ambtenaren kan je complete jaargangen van De Druivelaar vullen. Te lui, te verwend, te vastgeroest, te duur. Althans, zo luiden de clichés. Maar wat denken de ambtenaren zelf over hun rol in de samenleving? En wat doen zij eigenlijk voo
Onderwerp
Overheidspersoneel
Titel
Tot uw dienst : de zeven zonden van de ambtenaar doorprikt
Auteur
Lode Vanoost
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: EPO, 2019
201 p.
ISBN
9789462671546 (paperback)

Over Lode Vanoost

Lode Vanoost (Leuven, 24 september 1953) is een voormalig Belgisch politicus van Agalev en volksvertegenwoordiger.

Levensloop

Vanoost begon zijn loopbaan als arbeider bij Sabena in 1975. Tevens is hij boswachter van het Zoniënwoud geweest. Op latere leeftijd studeerde hij politieke wetenschappen aan de VUB.

In 1982 stapte hij in de politiek en koos voor de partij Agalev. Van 1984 tot 1995 werkte hij bij het Departement Leefmilieu bij het Vlaams Gewest.

Van 1995 tot 2003 was Vanoost lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers. In 2003 was hij lijsttrekker van zijn partij in de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde en was daarmee de enige mannelijke lijsttrekker van Agalev. De partij haalde in de kieskring echter de kiesdrempel niet en mocht er dus geen parlementsleden leveren. Hierna stapte hij uit de politiek.

Na zijn politieke loopbaan werd hij adviseur voor internationale instellingen in de Balkan, Azië, Afrik…Lees verder op Wikipedia