Boek
Nederlands

Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement

Manfred Spitzer (auteur)
+1
Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement
×
Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement

Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement

Analyse van de gevolgen van eenzaamheid, zowel maatschappelijk als voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Onderwerp
Eenzaamheid
Titel
Eenzaamheid : de impact van sociaal isolement
Auteur
Manfred Spitzer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Einsamkeit : die unerkannte Krankheit
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, © 2019
293 p. : ill.
ISBN
9789045036571 (paperback)

Besprekingen

De auteur is als neuroloog en psycholoog gespecialiseerd in de problematiek rondom eenzaamheid. Aan de hand van uitgebreide veld- en deskresearch wordt de lezer wegwijs gemaakt in de wereld achter het sociale isolement. Welke factoren dragen bij aan de verslechtering van de menselijke psyche? Welke verbanden bestaan er tussen gezondheid en sociale status? En welke maatregelen kunnen genomen worden om iemand uit zijn isolement te halen? Deze en vele andere wetenswaardigheden worden besproken in dit op wetenschappelijke leest geschoeide boek, waarbij elk hoofdstuk wordt afgesloten met een beknopte doch heldere samenvatting. Alhoewel de schrijfstijl niet altijd even toegankelijk is, draagt dit boek bij aan het verhogen van de kennis rondom deze ten onrechte onderschatte problematiek. Inclusief uitgebreide verantwoording met eindnoten, een literatuurlijst en register.

Over Manfred Spitzer

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Udo Grimberg

Manfred Spitzer (Otzberg, 27 mei 1958) is een Duits psychiater, filosoof en auteur gekend van de tv-reeks Geist & Gehirn. Door zijn boek Digitale Demenz en de controversiële uitspraak dat nieuwe media en internet kinderen dommer maken is zijn mediabekendheid toegenomen.

Biografie

Spitzer studeerde geneeskunde, filosofie en psychologie aan de Albert Ludwigs universiteit van Freiburg. Na het afstuderen in 1983 in de geneeskunde en in 1985 in de psychologie specialiseerde hij zich tot 1989 als psychiater.

Hij werkte vervolgens tussen 1990 en 1997 bij het Psychiatrisch Universitair Ziekenhuis in Heidelberg. Vanaf 1997 werkt hij voor de universiteit van Ulm waar een nieuwe psychiatrische afdeling werd opgericht. Hij is er momenteel professor en sinds 1998 directeur van de psychiatrische universitaire campus en ziekenhuis te Ulm.

Hij was tevens gastprof aan de universiteiten van Harvard en de Oregon.

Hij …Lees verder op Wikipedia