Boek
Nederlands

Verschrikkelijke vrienden

Manon Sikkel (auteur), Katrien Holland (illustrator)
+1
Verschrikkelijke vrienden
×
Verschrikkelijke vrienden Verschrikkelijke vrienden
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Negen gekke, grappige, vieze en spannende verhalen over vriendschappen, over o.a. een verdrietige giganotosaurus, Guusje Mandenpoep, Klaus Kettingzaag en Elif en Beppie. Met wereldrecords van bijzondere vriendschappen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Verschrikkelijke vrienden
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
172 p. : ill.
ISBN
9789024581450 (hardback)

Besprekingen

Een bundel met negen grappige, gekke, vieze en spannende verhalen over vriendschap. Er is een verhaal over Elif en Beppie die een een spannend avontuur beleven in een oude, verlaten karamelfabriek, over een verdrietige giganotosaurus die geen vrienden meer heeft en over Guusje Mandenpoep die een cruise naar het gevaarlijke Slangeneiland wint. Een humoristisch, fantasierijk boek over bijzondere en vaak onverwachte vriendschappen. Het taalgebruik is toegankelijk en eigentijds. De verhalen lezen lekker vlot. Het boek is geïllustreerd met geinige zwart-witte tekeningen die mooi aansluiten bij de sfeer van de verhalen. Aan het begin worden de personages voorgesteld. We zien olijke portretjes met een korte tekst. Tussen de verhalen door zijn grappige wereldrecords die met vriendschap te maken hebben. Het boek sluit af met een vriendenquiz. Manon Sikkel is onder andere populair door haar series ‘Izzy Love’ en ‘Elvis Watt’. Haar werk viel al meerdere malen in de prijzen, o.a. bij de Kinderjur…Lees verder

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 20…Lees verder op Wikipedia