Boek
Nederlands

Kitnapping bij vollemaan!

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Kitnapping bij vollemaan!
×
Kitnapping bij vollemaan! Kitnapping bij vollemaan!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

‘Pf… Pfuf’, puft de ex-kampioen, terwijl hij hijgend tegen de schutting aanleunt. ‘Mis… Misschien moest ik toch weer wat gaan trainen.’ Zijn neus is nat van het zweet.
Hij glipt onder de schutting door, spiedt eventjes naar alle kanten om te zien of er geen kapers op de kust zijn en sluipt behoedzaam naar de grote vuilnisbak achter de slagerij.
Die puilt uit van het slachtafva

Onderwerp
Katten
Titel
Kitnapping bij vollemaan!
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2009
196 p. : ill.
ISBN
9789022323717

Besprekingen

Roesty Spetter is het nieuwe hersenspinsel van jeugdauteur Marc de Bel. In tegenstelling tot andere verhalen is het hoofdpersonage hier echter geen puber, maar een kater met eigenzinnige trekjes. Natuurlijk zit ook Kitnapping bij vollemaan! weer vol typische de Bel-ingrediënten, gaande van schalkse humor tot eerste liefdesperikelen.

Het lijdt geen twijfel: Roesty Spetter moet dé nieuwe held worden voor heel wat jonge lezers, en daarvoor werden kosten noch moeite gespaard. Bewijs daarvan is het feit dat Roesty al hevig gepromoot werd tijdens de Kattenstoet te Ieper. Via een wedstrijd konden kinderen hun ontwerp voor de kater indienen, en onder heel wat persaandacht werd daarna de uiteindelijke winnaar gekozen. Bovendien spreekt de cover over een "nieuwe succesreeks", terwijl het toch slechts om het eerste en (voorlopig) enige boek in de reeks gaat. Een slimme commerciële zet is het echter wel. Het tweede boek, De bal van Bill Jart, is immers al in voorbereiding.
Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties