Over Maria Bethânia

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebástian Freire

Maria Bethânia (Santo Amaro da Purificação (Bahia), 18 juni 1946), volledige naam: Maria Bethânia Vianna Telles Veloso, is een Braziliaanse zangeres en de zus van Caetano Veloso. Haar broer Caetano heeft haar naam verzonnen bij haar geboorte. Hij was toen 4 jaar oud. Zij begon haar carrière in 1964 in Rio de Janeiro met de show "Opinião". Met haar sterke, rustige stem en dramatische interpretatie is zij de op een na bestverkopende Braziliaanse zangeres aller tijden, met meer dan 26 miljoen albums verkocht.

Discografie

  • 1965 - Compact - Carcará/De manhã - RCA Victor
  • 1965 - Compact - Carcará/No Carnaval/Mora na Filosofia/Só eu sei - RCA Victor
  • 1965 - Maria Bethânia - RCA Victor
  • 1966 - Maria Bethânia canta Noel Rosa - RCA
  • 1967 - Edu e Bethânia - Elenco (met Edu Lobo)
  • 1968 - Recital na Boite Barroco - EMI/Odeon (live)
  • 1969 - Maria Bethânia - EMI/Odeon
  • 1970 - Maria Be…Lees verder op Wikipedia