Boek
Nederlands

Het duivelskind : foute ouders en falende jeugdzorg

Maria Genova (auteur), Angel Van der Vecht (auteur)
+1
Het duivelskind : foute ouders en falende jeugdzorg
×
Het duivelskind : foute ouders en falende jeugdzorg Het duivelskind : foute ouders en falende jeugdzorg

Het duivelskind : foute ouders en falende jeugdzorg

Genre:
Angels ouders denken dat hun dochter een duivelskind is en willen haar ‘genezen’ via seksueel misbruik en mishandeling. De school schakelt Jeugdzorg in, maar de vernederingen gaan onverminderd door. Wanneer het misbruik aan het licht dreigt te komen, besluit Angels vader haar te dwingen tot zelfmoord.
Titel
Het duivelskind : foute ouders en falende jeugdzorg
Auteur
Maria Genova Angel Van der Vecht
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Just Publishers, 2021
228 p. : ill.
ISBN
9789089758408 (paperback)

Besprekingen

'Jij vertelde me elke dag hoe slecht ik was, het duivelskind, het misbaksel. De titel vader is een eer die je niet verdient. Jij bent voor mij de man die me geestelijk en lichamelijk mishandelde.' Deze woorden uit het dagboek van Angel van der Vecht grijpen journaliste Maria Genova zo aan dat ze samen met Angel besluit het levensverhaal van Angel op te tekenen. De ouders van Angel geloven dat ze een duivelskind is, dat 'genezen' moet worden door haar te mishandelen en te misbruiken. Angel heeft lang blind vertrouwen in haar ouders en beschouwt zichzelf als slecht en gaat ervan uit dat niemand haar wil helpen. Ondanks de komst van een gezinsvoogd en een tijdelijk verblijf in een opvangvoorziening blijft het misbruik voortduren. Het schokkende levensverhaal bevat heftige passages over het seksueel misbruik door haar vader en vanaf haar veertiende ook door haar moeder en beschrijft haar voortdurende angst die tot een zelfmoordpoging leidt. Het valt op hoe ze ondanks het misbruik haar moe…Lees verder

Over Maria Genova

Maria Genova (Bulgaars: Мария Генова) (Plovdiv, 12 januari 1973) is een journaliste en schrijfster. Ze is opgegroeid in Plovdiv, Bulgarije, en heeft daar haar gymnasiumdiploma gehaald. Op haar negentiende verhuisde ze na een huwelijk met een Nederlander mee naar Nederland. Genova studeerde af in 1997 aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Genova is schrijver van de boeken over het leven onder communistische (Marxist-leninistische) dictatuur en na de val van het Oostblok, vrouwenhandel in Nederland, kindermishandeling en falende jeugdzorg, identiteitsfraude, sexting en zelfdoding. Daarnaast heeft ze als journalist bij diverse media gewerkt en gepubliceerd over maatschappelijke misstanden. Ze is co-auteur van de website onlineslim.nl.

Voor haar debuutroman 'Communisme, sex en leugens' ontving ze de "De Looier Debutanten Prijs" in 2007.

Over 2015 ontving ze de You Go Girl award.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia